Najnovije

RADITE ZA TERORISTE: Lavrov u otvorenoj borbi sa predstavnicima Zapada!

Ministar inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov obavio je nekoliko značajnih telefonskih razgovora sa predstavnicima Zapada u vezi najnovijih dešavanja u Siriji.

Sergej Lavrov (Foto: mfa.ru, Pravda)

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je večeras, u telefonskom razgovoru s američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom, da tvrdnje da je sirijska vojska 4. aprila u Idlibu upotrebila hemijsko oružje nisu istinite, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije. Lavrov je naglasio da napad SAD na sirijsku avio-bazu u noći 7. aprila ide na ruku ekstremistima, navedeno je u saopštenju. "Vlada koja tvrdi da se bori protiv terorizma samo ide naruku ekstremistima, stvara dodatne pretnje za regionalnu i globalnu bezbednost", napisano je u saopštenju objavljenom na zvaničnoj stranici Ministarstva inostranih poslova Rusije na Fejsbuku. Prema njegovim rečima, neophodno je pažljivo i nepristrasno utvrditi činjenice nakon incidenta s hemijskim oružjem u Idlibu. Dvojica diplomata dogovorila su se da nastave razgovore o rešavanju sirijske krize prilikom ličnog susreta. Telefonski razgovor Lavrova i Tilersona inicirala je američka strana. Poseta Tilersona Moskvi planirana je za 11. i 12. april.
Ranije danas, Lavrov je telefonom razgovarao i sa šefom nemačke diplomatije Zigmarom Gabrijelom o situaciji u Siriji nakon napada SAD na avio-bazu u sirijskom gradu Homsu. Lavrov je nemačkom kolegi ukazao na to da argumenti SAD za ovaj napad, zasnovani na tome da su sirijske vladine snage 4. aprila u Idlibu upotrebile hemijsko oružje, nisu verodostojni i ubedljivi, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici. Ruski šef diplomatije je Gabrijelu "detaljno izložio ruski stav o nezakonitim dejstvima Vašingtona, koja predstavljaju čin agresije i grubo narušavanje normi međunarodnog prava, protivreče borbi protiv međunarodnog terorizma i podrivaju regionalnu i globalnu bezbednost". "Ruska strana je naglasila neophodnost da se sprovede pažljiva istraga i da se utvrde činjenice. Ministri su se složili da je neophodno da se u potpunosti i bezuslovno ispune odredbe Rezolucije 2254 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija", navedeno je u saopštenju.  Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA