Najnovije

ZAHAROVA BRUTALNO PROZVALA AMERIKANCE: DŽaba što ste moćni, kad vam je intelekt nula!

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ocenila je da su američki mediji tokom posete šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova Vašingtonu pokazali velike predrasude i manjak nezavisnog razmišljanja.

Vladimir Putin i Marija Zaharova (Foto: Jutjub)

Zaharova je navela da mediji na jučerašnjoj konferenciji za novinare koju je održao Lavrov posle razgovora sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom i predsednikom Donaldom Trampom u Beloj kući, nisu pokazali nikakav interes za bilateralne odnose.
Većina pitanja, kako je rekla, ticala su se navodnog mešanja Rusije u američke izbore i smene direktora FBI.
- Nijedan ozbiljni argument, a ni šala nisu uspeli da zaustave poplavu pitanja američkih novinara, koji izgleda nisu shvatali koliko je suludo pitati ministra spoljnih poslova neke druge zemlje o razlozima za odredjene personalne smene u sopstvenoj zemlji - rekla je Zaharova, koja je u ruskoj delegaciji koju u SAD predvodi Lavrov.
To, kako je kazala, ukazuje na ogromne predrasude masovnih medija, nedostatak nezavisnog razmišljanja i kontrolu od strane odredjenih političkih grupa. Ona je rekla i da je zabrinuta za budućnost američkih masovnih medija.
- Imajući u vidu njihov veliki uticaj na medijski prostor širom sveta, to je naš zajednički problem. Nemoguće je imati tako moćne resurse uticaja na javno mnjenje i u isto vreme skliznuti na nulu što se tiče intelekta - zaključila je ona.

Kremlj: Oprezan optimizam za odnose Rusije i SAD

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da Moskva sa opreznim optimizmom gleda na izglede za za poboljšanje američko-ruskih odnosa posle sastanka ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova sa predsednikom SAD Donaldom Trampom u Vašingtonu.
- Sam razgovor je izuzetno pozitivan. Pred nama je još puno posla - rekao je Peskov novinarima povodom sastanka Lavrova i Trampa juče, prenosi Rojters.
Lavrov je juče u Vašingtonu razgovarao sa Trampom, a prethodno sa državnim sekretarom Reksom Tilersonom. Predsednici dveju zemalja, Donald Tramp i Vladimir Putin, trebalo bi da razgovaraju na sastanku zakazanom za jul u nemačkom gradu Hamburgu.
Pročitajte OVDE šta je Lavrov rekao Amerikancima o Siriji, sankcijama i umešanosti Rusije u izbore u SAD  Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vladimir Putin i Marija Zaharova na svečanosti u Kremlju 
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA