Najnovije

RADIKALI ZAHTEVAJU: Situacija je katastrofalna, proces legalizacije hitno vratiti opštinama

Potpredsednik Beogradskog okružnog odbora i član Veća Srpske radikalne stranke u opštini Voždovac, Bojan Mladenović, izneo je danas na konferenciji za medije poražavajuće podatke vezane za legalizaciju objekata u Beogradu i osvrnuo se na gorući problem naših sugrađana sa invaliditetom.

Radikali (Foto: Pravda)

- Zakon o legalizaciji je krenuo 1997. godine a rezultati posle dvadeset godina su poražavajući. Inače, do sada je ovaj zakon šest puta menjan. Na nivou Srbije ima milion i po nelegalnih objekata, do sada je predato oko 770.000 zahteva, a rešeno je svega 3%. U Beogradu je situacija još gora, rešeno je svega 1% od predatih 300.000 zahteva, istakao je Mladenović.
Kada je 1997. godine počeo proces legalizacije u beogradskim opštinama, uprkos tada visokim cenama, rezultati su bili vidljivi. - Skandaloznom odlukom ceo proces legalizacije je centralizovan i tog momenta proces legalizacije je potpuno stao. Srpska radikalna stranka zahteva da se proces legalizacije u Beogradu vrati u nadležnost svih sedamnaest beogradskih opština da bi taj proces bio efikasniji. Za ovih dvadeset godina država je izgubila velika finansijska sredstva nenaplaćivanjem poreza ovih objekata a taj iznos je višestruko veći od onog iznosa koji je vlada Republike Srbije dobila protivustavnim smanjivanjem plata i penzija građanima Republike Srbije, istakao je Bojan Mladenović i dodao: - Osobe sa invaliditetom pored svakodnevih problema oko ulaska u javne institucije kao što su domovi zdravlja, pošte, banke imaju još jedan problem u Beogradu a to je nemogućnost prelaska s` jedne na drugu stranu auto puta koji preseca Beograd na dva dela. Zbog toga je Srpska radikalna stranka podnela inicijativu u opštini Voždovac da se napravi lift na otvorenom kako bi se omogućilo licima sa hendikepom, starim i nemoćnim licima nesmetanu kretnju. Lift na otvorenom bio bi sagrađen na Dušanovačkoj pasareli, s jedne strane na dušanovačkoj pijaci, a sa druge strane u ulici Milorada Bondžulića. Realizacijom ovog projekta na otvorenom omogućilo bi ovim licima da samostalno mogu obavljati svoje svakodnevne potrebe, konstatovao je.
Srpska radikalna stranka će u narednom periodu posvetiti više pažnje osobama sa invaliditetom  i tražimo da se proces legalizacije u Beogradu vrati u nadležnost beogradskih opština kako bi bio efikasniji a građani time zadovoljniji, istaknuto je na konferenciji za medije. Pročitajte OVDE zašto Toma Nikolić kaže da će za državu raditi za džabe? Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte kako je Šešelj oduvao studente na jednom predavanju.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA