Najnovije

Ustašijada

Baš su me u zadnje vrime svi počeli nervirat. Posebno Slovenci. Izgleda da je u ovu idiotsku Europu ušla neka moda zabrane pivačima da vesele narod. Prvo Nijemci, pa Švicarci, pa Austrijanci, a sad i Slovenci, zabranili najbojem hrvatskom pivaču i mom favoritu, Tompsonu, da drži koncerte. Vele, tip je ustaša i doće ga slušat kojekakvi nacisti pa mogu izbit i incidenti sa antifašistima.

Emil Vlajki (foto: mc.rs)

Piše: Emil Vlajki
Stvarno, ništa više ne razumin, a sav drhtin od bisa. Ali, reka san sam sebi, budi pametan, smiri se i vidi zašto čovika, ni kriva ni dužna, optužuju. Uzeja san onu pismu o čuvenom hrvatskom heroju Francetiću koji je branija 'Lipu Našu' od partizanskih bandita, a koju je piva Tompson, i počeja san je analizirat. Pisma je humana da ne može bit humanija i to u svakon pogledu.
Jasenovac i Gradiška Stara, to je kuća Maksovih mesara
Kroz Imotski kamioni žure, voze crnce Francetića Jure
U Čapljini klaonica bila, puno Srba Neretva nosila
Oj Neretvo teci niza stranu, nosi Srbe plavome Jadranu
Ko je moga zamisliti lani, da će Božić slavit partizani
Tko je reka, jeba li ga ćaća, da se Crna Legija ne vraća
Gospe sinjska, ako si u stanju, uzmi Stipu, a vrati nam Franju
Oj Račane jeba ti pas mater, i onome tko je glasa za te
Sjajna zv'jezdo iznad Metkovića, pozdravi nam Antu Pavelića”
Gledan i gledan, i osim par uobičajenih psovki, ništa u toj pismi ne vidin loše. Vidin jedino da Francetić nije bija rasista i da je zapošjava crnce, napravija od njih legiju, kako bi branili Hrvatsku. Isto san tako svatija da je u ono doba, u Jasenovcu, Gradišci, Imotskom i Čapljini, među zanatlijama bilo i puno mesara sa Maksom Luburićem  na čelu, vjerojatno kao predsjednikom sindikata, koji su Srbe, kad su išli na more brodicama i čamcima niz Neretvu, snadbivali mesom kako bi im put bija šta ugodniji.
Ono o Stipi, Franji, Račanu i Anti Paveliću, nisan baš razumija, ali mi se čini da se tu radilo o nekim atletičarima.
I sad, neka mi neko reče kako je Tompson ustaša i da mu triba zabranit pivat! Pa, ako je taj iskazani humanizam u dotičnoj pismi ustaštvo, onda bi bilo dobro da svi postanu ustaše kako  bi se demokracija u svitu šta kvalitetnije razvijala. Tu srpsku ujudurmu, to iskrivjavanje ustaštva, odmah su svatili Kolinda, mačka i po, i Plenković, i hitno tražili od Slovenaca objašnjenje o njihovom rasističkom postupku. Neki očevici tvrde da je Kolinda, koja inače Tompsona obožava, tu bila posebno hrabra. Prije nego će se sastat sa Slovencima, ogrnula se NDH zastavom i počela pivat Tompsonovu pismu 'Čavoglave' koja počinje sa ričima: „Za dom spremni“.
Ovaj slogan je odmah privatila omladina u Splitu, Zagrebu, Đakovici i drugdje. U Zagrebu, di je omladina ipak obrazovanija i kulturnija, nosila je transparente sa indijskim svastikama, simbolom starim više tisuća godina, a koje su zlobnici odmah povezali sa Hitlerovim kukastim križevima i nacizmom.
Povrh toga, omladina, svisna da dolazi lito i vrućine, a znajući da je Hrvatska kupila veliki broj prasadi iz Srbije, vikala je: „Zakoljite srpske svinje“, smatrajući da je to boje sad učinit nego usrid lita kada bi se meso moglo pokvarit.
Bilo je tu i duhovitih pošalica.  U centru Đakova srednjoškolci su na labradoru iscrtali kukaste križeve, a pas je zaklon od šaljivđijskih maturanata potražija na terasi kafića. No, zbog silne buke i zviždanja pobiga je prije nego što su ga lokalni volonteri i ljubitelji životinja uspili uvatit i sklonit na sigurno.
I napokon, najveća gorčina za svakog Hrvata. Svi znaju ča je bija Jasenovac: radno utočište za Srbe, Židove i Cigane za vrime rata. I dok su Hrvati umirali po bojištima braneći svoju zemju, gosti u Jasenovcu su imali osiguran posao i uživali. Međutim, nije im vrag dao mira. Umisto da se civiliziraju, oni su se mlatili međusobno, i to maljevima, i bacali mrtve u masovne grobnice. Hrvati su se grozili vidjevši šta ovi probisvjeti čine u radnom logoru.
Ali krvoločni Srbi i ostali, nisu na tome stali. Iz Jasenovca su barbarski napadali obližnje stanovništvo. Čak su napali i jednu postrojbu i tamo pobili sve vojnike. Kolindini Hrvati jedino šta su sad mogli uradit, to je da na ulazu u Jasenovac postave spomen ploču svojim ustaškim herojima.
A onda su neki dekadentni i izdajnički hrvatski mediji poklekli pred četničkim pritiscima koji su dolazili od srpskog lidera u Hrvatskoj, Pupovca, te premijera/predsjednika Vučića iz Beograda, i počeli su napadat ovu spomen ploču tražeći da se skine. Žalosno!
Stvari će se, ipak, možda ispravit. Tvrdi se, da će se na području Jasenovca, na dan proglašenja biskupa Stepinca svecem, onog koji je blagosivja ustaše, održat koncert za nekoliko stotina tisuća hrvatskih domoljuba na kojem će pivat sam Tompson. Patnje i rane Hrvata, uvik za dom spremnih, a koje su im jasenovački barbari: Srbi, Židovi i Cigani nanili, možda time neće biti izličene, ali će biti znatno, znatno ublažene.  A koje su Vučićeve dileme, nemoći i razočaranja, čitajte OVDE.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Emil Vlajki - Granice na Balkanu će se sasvim sigurno mijenjati
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA