Najnovije

SUSRET U BRISELU: Zaev se izvinjavao Vučiću!

Makedonski mandatar Zoran Zaev razgovarao je u Briselu sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, izrazivši žaljenje za izjave koje su uznemirile srpski državni vrh.

Zoran Zaev (Ilustracija: Pravda)

- Izrazio sam žaljenje zbog nepažnje što nekada, mi političari znamo da pokažemo pre, tokom i nakon kampanja. Veoma često to je samo nepažnja i mi smo se, imajući potrebu za zajedničku saradnju dvije zemlje, rukovali - izjavio je Zajev nakon neformalne večere.
On je dodao da je ovaj sastanak zbog toga, pored značaja za evropsku perspektivu, znači i unapređenje saradnje Srbije i Makedonije, prenose skopski mediji. Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini pozvala je sinoć u Brisel lidere zapadnog Balkana na razgovor. Zaev je ranije izjavio da su Srbi i Makedonci bratski narodi, ali da je u Srbiji na vlasti "nacionalističko rukovodstvo" Aleksandra Vučića. Vučić je potom rekao da ga ne interesuju uvrede koje mu je uputio mandatar za sastav nove vlade Makedonije i poručio da će suditi po delima, odnosno po tome kako će se Makedonija postaviti kada bude glasanje za prijem Kosova u članstvo u Unesko. Pogledajte OVDE šta je Dačić rekao o novom premijeru. Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte kako je izgledao upad u Sobranje:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA