Najnovije

VOJSKA NEMOĆNA: Filipinci trpe strašne gubitke u borbama za Maravi! (FOTO/VIDEO)

Borbe između filipinske vojske i terorista Islamske države traju nesmanjenom žestinom već četiri dana.

Vojska nemoćna u Maraviju (Ilustracija: Pravda)

Samo tokom jučerašnjih borbi, život je izgubilo najmanje 22 ljudi u Maraviju, gradu na južnom filipinskom ostrvu Mindanao, nakon što su vojni tenkovi pokušali da vrate kontrolu nad ovim pretežno muslimanskim gradom.
U tim borbama teroristi su uspeli da unište nemali broj borbenih vozila filipinske vojske, spaljena je i jedna kasarna, a broj ubijenih vojnika, od utorka, dostigao je 80. Nakon serije neuspeha, poslato je novo pojačanje: Današnji dan počeo je dejstvima avijacije po centru grada, gde su se smestile komande dve terorističke organizacije (Maute i Abu Sajef) koje se bore pod zastavom Islamske države. Usledio je napad na položaje ID-a u zapadnim i severozapadnim delovima grada, gde je eliminisana jedna manja grupa terorista. U južnom delu grada, teroristi su, sa druge strane, izvršili uspešan napad iz zasede na kolonu borbenih votila i pohvalili se ovom fotografijom:

Prema navodima lokalnih medija, Filipinska armija se trenutno najviše koncentriše na lov na šefa terorista na Filipinima - Isnilona Hapilona.  ID, sa druge strane nastoji da održi svoje redove u Maraviju, odakle nameravaju da pokrenu dalje operacije na Filipinima. Prema informacijama lokalnih aktivista, mala armija od 500 terorista, osvajanjem Maravija značajno je porasla u broju, pošto su se ID-u sada ridružili gotovo svi zatvorenici iz okružnog zatvora koji se nalazi u gradu, ali i određeni broj lokalnih stanovnika. Glasilo ID-a Amak objavilo je fotoreportažu o situaciji na kontrolnim punktovima u Maraviju danas.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA