Najnovije

PUTIN: Ne znamo koliko je Francuska nezavisna od SAD, kada je reč o operacijama u Siriji

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je posle razgovora sa Vladimirom Putinom u dvorcu Versaj kraj Pariza, da misli da može da sarađuje sa Rusijom na pitanju Sirije, naročito kada je reč o borbi protiv terorizma, ali je podvukao da je za Francusku upotreba hemijskog oružja crvena linija i da bi u slučaju da se to ponovi odgovorili odmazdom.

Makron i Putin u Versaju (Foto: Kremlin.ru)

Putin je rekao da želi popraviti interakciju sa Francuskom po pitanju sirijske krize, ali je naveo da oni ne znaju koliko je nezavisna Francuska od SAD-a u operacijama u Siriji.
"Na našoj strani postoji veoma jasna crvena linija, upotreba hemijskog oružja od bilo koga", rekao je Makron na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Versaju. Izjavio je i da želi demokratsku tranziciju vlasti u Siriji i da se istovremeno sačuva sirijska država.
"Naš apsolutni prioritet je borba protiv terorizma i brisanje svih terorističkih grupa, naročito Daeša (arapski akronim za 'Islamsku državu'). To je glavno pitanje oko kojeg imamo zajednički interes. Prema mom gledištu osim saradnje sa koalicijom koju predvode SAD mi na ovom pitanju možemo ojačati partnerstvo sa Rusijom" naveo je Makron.
Nisu međusobno razgovarali, potvrdili su obojica državnika, o navodima o ruskom mešanju u francuske izbore, a na pitanja novinara ruski predsednik Putin je rekao da "nema realnog osnova za tvrdnje o miešanju Rusije" i da se o tome nema šta govoriti.
"Što se tiče mešanja, navodnog mešanja Rusije u izbore u ovoj zemlji, to je pitanje o kojem nismo razgovarali. Gospodin predsednik nije pokazao nikakav interes za to. A moje gledište je: Zašto bismo razgovarali uopšte o nečemu što ne postoji ?" naveo je Putin.
Još je rekao da susret sa lederkom desničarskog Nacionalnog fronta Marine Le Pen nije značio pokušaj uticaja na francuske izbore.
"Ona je tražila susret zašto bismo je odbili ?", još jednom se zapitao ruski predsednik.
Pročitajte OVDE i zašto Moskva savetuje Rusima da ne putuju u Crnu Goru.
Izvor: Radio Slobodna Evropa/Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Mediji izveštavaju o "carskom tretmanu" Putina u Francuskoj.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA