Najnovije

MOSKVA: Zašto EU i SAD ne reaguju na agresivne izjave Haradinaja? Smatraju ih normalnim?

Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije osudilo je "agresivne izjave" Ramuša Haradinaja upućene na adresu Beograda i srpskog rukovodstva.

Ramuš Haradinaj (Foto: Sinhua)

"Smatramo neprihvatljivim nedostatak adekvatnog odgovora od pokrovitelja Prištine, pre svega EU i SAD na takve neobuzdane ekstremističke izjave. Da li ih zapadni partneri smatraju normalnim? Da li su takve izjave prihvatljive u savremenoj Evropi? Jesu li Brisel i Vašington solidarni sa Haradinajem ili jednostavno ne mogu da urazume svoje štićenike", pita Odeljenje za informisanje Minisatrstva spoljnih poslova Ruske Federacije u saopštenju.
Sa žaljenjem se konstatuje i da je takav razvoj podstakla i odluka francuskog suda, koji je, ignorišući pravno opravdani zahtev srpske strane oslobadio Haradinaja, koji je optužen za zločine, otmice, i slovanja.
"Ovo pokazuje da je kvazidržava Kosovo glavni izvor regionalne nestabilnosti i da popustljivost prema velikoalbanskim apsiracijama može dovesti do podsticanja međuetničkih sukoba, i predstavlja potencijal za sukobe na Balkanu", zaključuje se u saopštenju.
Pročitajte OVDE i dramatično saopštenje saradnika Vladimira Putina o paklu koji Nato sprema i smernicama šta Srbija treba da uradi. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA