Najnovije

Šta se događa sa korisnicima Telenor i Vip, nakon što je ugašen signal na KiM?

Obe kompanije, i "Telenor" i "Vip", isključile su svoje signale 1. maja na području KiM. To je predviđeno dogovorom Beograda i Prištine o primeni Sporazuma o telekomunikacijama, prema kojem dozvolu za poslovanje na teritoriji KiM ima samo MTS d.o.o., firma-ćerka firma "Telekoma Srbije".

Telekom Srbija (Foto: mts.rs)

Korisnici mobilne telefonije na Kosovu i Metohiji neće osećati posledice zbog prekidanja emitovanja signala "Telenora" i "Vipa" na ovom području, što je deo sporazuma Beograda i Prištine. Građani s prebivalištem na KiM moći će da koriste kartice MTS-a, jedinog operatera s dozvolom za rad u ovoj pokrajini. Svi ostali u mreži "Telenora" i "Vipa" prilikom putovanja na Kosovo koristiće svoje telefone bez ikakvih promena i novih troškova.
- I privatnim i biznis korisnicima "Telenora" koji su rezidenti na teritoriji AP Kosovo i Metohija omogućen je prelazak u MTS, koji je jedini operater sa dozvolom za poslovanje na ovoj teritoriji - rečeno u "Telenoru". - Unapred smo kontaktirali sa svim svojim korisnicima koji su rezidenti na teritoriji AP KiM i upoznali ih sa detaljima u vezi sa što bržim i lakšim prelaskom u MTS.
U ovoj kompaniji ističu da, u trenutku kada korisnici rezidenti AP Kosova i Metohije pređu u MTS, kompletnu podršku, koja uključuje i ispostavljanje računa, preuzima ta kompanija.
- Svi ostali "Telenorovi" korisnici, ukoliko putuju na Kosovo, moći će da koriste saobraćaj pod nepromenjenim uslovima, što je deo dogovora ove kompanije sa MTS-om - ističu u "Telenoru".
Kompanija "Vip", pak, među korisnicima nema građane s prijavljenim prebivalištem na teritoriji KiM.
- Stoga svi "Vipovi" korisnici nastavljaju da koriste naše usluge pod istim uslovima kao i do sada. To podrazumeva isti prefiks, broj, cene, tarife i podršku putem korisničkog servisa - navode u kompaniji "Vip mobajl".
Prema sporazumu iz Brisela, MTS d.o.o. registrovan je 12. oktobra 2015. godine, a licence za fiksne i mobilne usluge su aktivne od 15. decembra 2016. godine.
Pročitajte OVDE i zašto Marko Đurić kaže da veliku odgovornost za sva dešavanja na KiM snosi međunarodna zajednica. Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Saznajte nešto korisno pomoću kampanje "Biraš kako komuniciraš"
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA