Najnovije

AMERIČKI SAVEZNICI IZ AL ŠARKIJE PLAČU ZBOG RUSA: "Oni su nas bombardovali kad smo mi krenuli u napad na asadovceeee..."

Predstavnici militantne grupe koju podržavaju SAD krive ruske vazdušne napade što juče nije uspeo napredak protiv sirijske vojske i njenih saveznika na autoputu Damask-Bagdad.

Ruski bombarderi (foto: Jutjub printskrin)

Oni su rekli da je šest aviona bombardovalo tzv. opozicione snage koje su napredovale protiv "Iranske milicije" u toj oblasti.
"Ruski avioni u borbenom naletu su nas bombardovali kako bi odbili naše napredovanje nakon što smo razbili prvu liniju odbrane Iranske milicije i preoteli napredne položaje u blizini kontrolne tačke Zaza", preneo je Rojters izjavu Saad al Hadža, portparola DŽaiš Osud al-Šarkije, militantne grupe koju podržavaju SAD, a koja deluje u ovoj oblasti. Vazdušni napadi su, kako je izveštavano, pogodili militante kada su oni otpočeli napade na položaje vladinih snaga na ovom području. Međutim, Hadž je negirao da je bilo žrtava u njegovoj grupi.  Zanimljivo je napomenuti da mejnstrim mediji i službe SAD i dalje negiraju da je Sirijska Arapska armija raspoređena na potezu autoputa Damask-Bagdad. Jer, ako bi priznali, onda bi morali da kažu i da je jedini cilj snaga predvođenih od SAD, da spreče vladu u Damasku da obnovi kontrolu granica. A šta su Rusi uradili u oblasti Zaza i kako su desetkovali pobunjenike na ruti autoputa Damask - Bagdad, pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Rusko bombardovanje terorista u Siriji snimljeno GoPro kamerom
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA