Najnovije

LAVROV TILERSONU: Napadi na Sirijsku armiju su nedopustivi!

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov preneo je američkom državnom sekretaru odlučno neslaganje s napadima SAD na vladine snage u Siriji, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

Lavrov i Tilerson (Foto: Ministarstvo spoljnih poslova Rusije)

- Sagovornici su procenili situaciju u Siriji i potvrdili želju da se učvrsti saradnja kako bi se prekinuo sukob u toj zemlji, dodaje se u saopštenju. Lavrov i Tilerson su se dogovorili da angažuju postojeće kanale za unapređenje rešavanja sirijske krize, uključujući astanski i ženevski proces. Dvojica diplomata su tokom telefonskog razgovora naglasila da je neophodno rešiti situaciju u vezi s Katarom pregovorima i izrazili spremnost da doprinesu takvim naporima. Lavrov i Tilerson su se dogovorili da nastave razmatranje situacija na Bliskom istoku, u Severnoj Africi i Donbasu. Takođe su razgovarali o rusko-američkim odnosima, kao i o predstojećim bilateralnim susretima.  Ruski šef diplomatije primio je danas visoku delegaciju Katara, koji se ovih dana našao u fokusu saudijsko-američkih aktivnosti. O čemu su razgovarali i šta su poručili, pročitajte OVDE.  Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Lavrov odvalio Amerikance: Na pitanje o paraleli između situacije u vezi "Pusi (pi*kica) rajota" i američkih izbora odgovorio: "Ne bih komentarisao, jer bih ispao nepristojan, ali ima previše 'pi*čkica' na sve strane".
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA