Najnovije

FINALNI UDARAC NA TERORISTE: SAA se priprema na konačni obračun sa ID na severu Sirije

Sirijska Arapska Armija (SAA) se priprema na konačni obračun sa pripadnicima Islamske Države , u želji da ih u potpunosti potisne sa preostalih položaja na severu Sirije, sa pravca Alepo-Hama.

Uskoro konačni obračun? (Foto: AMN)

ID je suočen sa napadom Sirijskih Demokratskih Snaga (SDF) na svoju “prestonicu” grad Raka,  te je ovo idealan trenutak za SAA, da iskoristi pomanjkanje raspoloživih sredstava terorista i oslobodi visoravan Khanaser.
Ova zona je od ključnog značaja za vrhovnu komandu SAA, zato što se radi o jedinom i često ugoženom, dostavnom putu ka provinciji i gradu Aleppo.
Vojni izvor javlja, da su velika pojačanja za ovu ofanzivu, već pristigla u južni Alepo ove nedelje. Sa druge strane, jedinice koje su do sada branile ovaj front, poslate su na kratkotrajan odmor te će po povratku biti presložene u novi raspored, predviđen za napad. Datum i čas početka ofanzive su još uvek nepoznati. Imajući u vidu potrebno vreme za konačne pripreme, pretpostavlja se da se radi o narednih par nedelja. Žestoke borbe na severu Alepa! Gori linija fronta između Kurda i turskih "pobunjenika"! Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: almasdarnews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako izgledaju borbe sa džihadistima na istoku zemlje:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA