Najnovije

PLJAČKA NA STRATEŠKOM PROIZVODU SRBIJE: Naprednjaci dali tajkunima da ojade srpske seljake! (VIDEO)

Srpska radikalna stranka pozvala je Tužilaštvo i resorno ministarstvo da reaguju povodom potpisivanja protivzakonitog Sporazuma hladnjačara kojim je uspostavljen monopol u otkupu malina, čime su uzgajivači malina stavljeni u robovski položaj.

Tajkuni pojeli zaradu od maline (Foto: public, Pravda)

Sporazumom potpisanim u Valjevu, utvrđena je otkupna cena od 120 dinara za kilogram, što je gotovo duplo manje nego što je malina plaćana prethodne godine, podsećaju radikali i dodaju da su seljaci sada ucenjeni da malinu predaju po bagatelnoj ceni ili da gledaju kako im rod propada jer nemaju alternativu za prodaju, niti obećanu zaštitu države i ministarstva poljoprivrede. Sporazum hladnjačara je protivzakonit i krivičnim zakonikom sankcionisan kroz krivično delo "Zaključenje restriktivnih sporazuma", naglašavaju srpski radikali.
"Ćutanje predstavnika države – i pored više puta obećane pomoći i zaštite proizvođačima malina – predstavlja prećutnu saglasnost da se pljačka nastavi i da se obeshrabre svi koji proizvode ili su zainteresovani da se uključe u proizvodnju maline, kao nesumnjivo strateškog proizvoda Srbije", navode iz Srpske radikalne stranke. Da ironija bude veća, podsećaju, upravo su najviši funkcioneri Srpske napredne stranke, dok su bili u opoziciji, obećavali malinarima konkretna rešenja i blagostanje ukoliko njima ukažu poverenje da formiraju Vladu. Međutim, nakon pet godina vladavine Vučićevih naprednjaka srpski seljaci su potpuno poniženi i obespravljeni, a proizvođači maline dovedeni su u nikad goru situaciju, napominju radikali i zaključuju da iako je pre samo nekoliko dana ministar Nedimović obećavao konkretnu pomoć i objašnjavao značaj uzgajivača malina u srpskom izvozu, predstavnici države su ipak odlučili da stanu na stranu tajkuna, a ne običnog seljaka.   Uzvor : Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA