Najnovije

TRI SAMOUBILAČKA POJASA: Iranske snage zaskočile teroriste ID!

Ministarstvo obaveštajnih službi je u saopštenju u subotu iznelo da su pripadnici terorističke grupe, koja je povezana sa Islamskom državom imala nameru da sprovede terorističke aktivnosti u centralnim provincijama i gradovima verskim centrima, uhapšeni tokom operacije koju su obavile obaveštajne snage.

Islamisti uhvaćeni tokom juna (foto: Jutjub printskrin)

U saopštenju se navodi, uoči večeri Eid al-Fitra i istovremeno sa Svetskim Kud danom, snage bezbednosti su kroz seriju operacija uspele da uhapse pripadnike grupe povezane sa ID, koja je nameravala da izvrši terorističke akcije u centralnim provincijama i verskim centrima pre nego što su uspeli da naprave takav potez i zaplenili njihov eksploziv i opremu za samoubistvo.
Oprema koja je oduzeta od terorističke grupe, uključivala je i tri kalašnjikova, kameru za noćni vid, tri samoubilačka pojasa, veliki broj metaka, bežični aparati i drugi tehnički alati koji se koriste za izradu bombi, rečeno je u saopštenju. Teroristi su 7. juna napali iranski parlament i mauzolej pokojnog osnivača Islamske Republike Imama Homeinija, ubivši 18 ljudi. Teroristička grupa IDž preuzela je odgovornost. Nakon dvostrukih napada, bezbednosne snage su pojačale operacije za suzbijanje terorističkih aktivnosti širom zemlje, pogotovo u pograničnim regionima, hapseći u ubijajući desetine militanata i zaplenivši velike količine oružja i eksploziva. Pre petnaestak dana uhapšeno je 48 pripadnika ID, a video o tome sledi:

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako su žestoke bile borbe iranske milicije protiv terorista ID u Tikritu
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA