Najnovije

SAD MASAKRIRALE 42 TAOCA DŽIHADISTA, MAHOM ŽENE I DECU: "Bila je to naša pedantna akcija u cilju..." (MAPA)

Najmanje 57 ljudi ubijeno je u vazdušnom napadu SAD na zatvor Islamske države u gradu Majadin u sirijskoj provinciji Deir Ez-zor, navela je Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOLJP), pro-opoziciona organizacija koja podržava zapadnu politiku U Siriji.

Dim iz pogođene zgrade u Al-Majadinu (foto: Jutjub printskrin)

"Vazdušni napadi su u ponedeljak, u zoru pogodili zatvor Islamske države u Majadinu ubiviši 42 zatvorenika i 15 džihadista", navodi novinska agencija AFP izjavu šefa SOLJP Rami Abdel Rahmana. I izveštaju Raša tudej navodi se da su u najvećem broju civili bili žene i deca.
Koalicija pod vođstvom SAD opisala je ciljanu oblast kao "komandne i kontrolne" objekte ID.

"Koalicija je izvela udar poznatih komandnih i kontrolnih objekata i druge infrastrukture ID", rekao je DŽo Skroka, direktor službe za odnose sa javnošću koalicije. U mejlu koji je poslao Rojtersu, rekao je još: "Uklanjanje ovih objekata narušava sposobnost [ID] da olakša i izazove terorističke napade na koaliciju, naše partnerske snage i naše domovine. Ova misija je bila pedantno planirana i izvršena kako bi se smanjio rizik od kolateralne štete i potencijalne štete onima koji nisu borci". Dodao je da će koalicija istražiti tvrdnje. A za inat Amerikancima, Bašar al Asad je posetio rusku bazu Hmeim u Siriji i seo u Suhoj, pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

SAD bombarduju u Siriji kako bi uništili ID. Evo zašto to ne funkcioniše
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA