Najnovije

ZAROBLJENI AHMED GOVORIO U KAMERU: Silom sam mobilisan u SAA, drugovi, pridružite se Islamskoj državi!

Agencija Amak je u ponedeljak objavila video snimak sa granice istočne Palmire, prikazujući sirijskog vojnika koji govorio u kameru, pozivajući svoje drugove, pripadnike Sirijske arapske armije, da se predaju Islamskoj državi, prenosi Almasdar NJuz koji je objavio snimak.

Ahmed Kamis (foto: almasdarnews.com video printskrin)

Vojnik SAA se predstavio kao Ahmed Kamis i rekao da je bio prisilno upućen na front sedam dana ranije. U početku je služio u Republikanskoj gardi u IStočnoj Guti, ali je onda prebačen u istočni Homs uoči napada na Suknu, uporište Islamske države koje je glavna prepreka na putu ka Deir Ez-Zoru. Nevertheless, the captive SAA member said he quickly managed to defect to ISIS ranks and insisted that many government soldiers were deployed in the region against their will. He then proceeded to call on SAA soldiers to join the Islamic State.
Ahmed je izgledao nervozno, a video je bio isečen na nekoliko mesta, što navodi na to da ga je Amak agencija možda primorala na takvu izjavu u propagandne svrhe. Bilo kako bilo, zarobljeni pripadnik SAA rekao je da je brzo uspeo dobije čin u ID i tvrdio da su mnogi vladini vojnici raspoređeni u regionu protiv svoje volje. On je zatim pozvao vojnike SAA da se pridruže Islamskoj državi. Prema nedavnim tvrdnjama Islamske države, oko 2.500 vojnika SAA pridružilo se Islamskoj državi u poslednje tri godine. U poređenju s tim, oko 8.000 pobunjeničkih boraca prešlo je u redove kalifata. A avioni SAD su izmasakrirali 42 civila, mahom žena i dece, koji su bili u zarobljništvu ID, a kakvo su cinično obrazloženje dali, čitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Sirijski pobunjenici u okršaju protiv SAA
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA