Najnovije

Šta Rusija i Turska kažu (i da li će se mešati) u arapski "razdor bez presedana"?

Bahrein, Egipat, Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati i Jemen saopštili su jutros da će povući svoje diplomate iz Katara, kao i da će proterati katarske diplomate sa svoje teritorije zbog navodne podrške ove države islamskim grupama i dobrih odnosa s Iranom.

Sergej Lavrov (Foto: Ria)

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je prekid diplomatskih odnosa između nekih arapskih zemalja i Katara stvar tih država i da se Rusija ne meša u te odluke.
"Iako smo osumnjičeni da podržavamo sve događaje u svetu, uveravam vas da u ovom slučaju nije tako. Zainteresovani smo da imamo dobre odnose sa svima, posebno sa regionom, gde je trenutno najvažnije usmeriti sve napore u borbu protiv međunarodnog terorizma", rekao je Lavrov. 
I Turska je izrazila žaljenje zbog sukoba arapskih država iz Persijskog zaliva s Katarom i saopštila da je voljna da radi na normalizaciji njihovih odnosa. Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu je pozvao sve strane u sukobu na dijalog i prevazilaženje razlika "mirnim putem" u čemu će im pomoći podrškom. 
Pročitajte OVDE i šta vodeći britanski politikolozi kažu o garantovanju sigurnosti u ovoj zemlji? Da li je uopšte ima?
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako Lavrov "postrojava" američke novinare.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA