Najnovije

PODELJENA POMOĆ ZA GRADNJU KUĆA: "Država vodi brigu o stranim migrantima, a svojim prognanima zatvara vrata" (FOTO)

Član Veća opštine Novi Beograd i predsednik Komisije za izbor korisnika pomoći u vidu građevinskog materijala za izbegla i prognana lica iz Republike Srpske Krajine, Biljana Živojinović, informisala je javnost o akciji podele građevinskog materijala ugroženim porodicama.

Biljana Živojinović, SRS (foto: SRS Beograd)

"U poslednje vreme svedoci smo maćehinskog odnosa države prema ljudima sa izbegličkim statusom, s jedne strane, i migrantima s druge strane. Nažalost, sva pažnja režimskih institucija usmerena je bila ka pomaganju migrantima dok su na marginama ostala lica iz Republike Srpske Krajine kao i raseljena lica s područja Kosova i Metohije", rekla je Živojinović, koja je i funkcioner Srpske radikalne stranke.

"S tim u vezi, i pored mizernog budžeta opštine, uspeli smo krajnjim naporima da izađemo u susret ljudima koji vape za pomoć, a kojima su državne institucije zatvorile vrata. U prvoj, u nizu narednih akcija, obezbedili smo građevinski materijal za pet najugroženijih porodica koje su na vreme konkurisale", istakla je gospođa Živojinović.

Ona je kazala da se ovakve akcije održavaju u svim beogradskim opštinama gde srpski radikali participiraju u vlasti. "Iako se ovakve akcije često održavaju, opštine, ipak, zbog smanjenih ingerencija i manjih budžeta nisu u mogućnosti da pomognu svim građanima sa ovim statusom. Nakon predstojećih gradskih izbora gde očekujemo veliku podršku svih sugrađana, i preuzimanja vlasti u Gradu, srpski radikali će brinuti  kako o izbeglim i raseljenima, tako i o svim socijalno ugroženim licima", poručila je ona.

Srpski advokati pokreću međunarodnu tužbu protiv NATO pakta, čitajte OVDE.  Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Šešelj o migrantima: Tražiće da primimo 60.000
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA