Najnovije

POKOLJ NA OBE STRANE: DŽihadisti doveli najbolje ratnike ne bi li zaustvili napredovanje Sirijske armije u Damasku! (VIDEO)

I Sirijska arapska armija (SAA) i džihadisti iz tzv. "Slobodne sirijske armije" (SSA) pretrpeli su danas teške gubitke na ratištu u istočnim predgrađima Damaska - DŽobaru i Ajn Tarmi.

Žestoke borbe na istoku Damaska (Foto: JuTjub, Pravda)

Obe strane pokušale su danas da izvrše juriš na nekoliko strateških tačaka u istočnim predgrađima sirijske prestonice, ali ni SAA niti SSA nisu uspeli da zauzmu željene pozicije, a u pokušajima su obe strane izgubile po nekoliko desetina boraca. Žestoke borbe u rovovima na istoku Damaska (iz ugla džihadista): "Slobodna sirijska armija", tačnije organizacija Fajlak al Rahman koja je glavni predstavnik džihadističke koalicije u ovom kraju Sirije, je, prema izveštajima džihadističkih glasila, u DŽobar i Ajn Tarmu dovukla svoje najbolje ratnike iz cele Istočne Gute. Oni su utvrdili svoje odbrambene pozicije u rovovima, na snajperskim položajima i za borbu od vrata do vrata u nekada gusto naseljenim predgrađima Damaska, koja je, samo tokom ove nedelje, napustilo više hiljada civila. DŽihadisti se u borbama u Damasku naročito oslanjaju na takozvane "paklene topove" kojima nanose žestoke udare pozadinskim jedinicama SAA. Sa druge strane, Sirijsku armiju predvodi 105. brigada Republikanske garde, koja je, uz čuvene "Gijatove snage", najzaslužnija za očuvanje pozicija u sirijskoj prestonici u prvim godinama rata, ali i za njegovo oslobođenje u prethodnih dve godine. Pogledajte dejstva SAA u DŽobaru i Ajn Tarmi zabeležena kamerom arapskog RT-a: Snage na terenu imaju i stalnu podršku ruske i sirijske avijacije. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA