Najnovije

HAOS U ZONI PRIMIRJA "PUTIN-TRAMP": Izbile žestoke borbe, američki džihadisti tvrde da su oborili sirijski avion! (VIDEO/MAPA)

Na jugu Sirije, u zoni u kojoj je na sastanku između ruskog i američkog predsednika na samitu G20 u Hamburgu dogovoreno primirje, izbile su žestoke borbe između Sirijske arapske armije i njenih saveznika sa jedne, i džihadista takozvane "Slobodne sirijske armije" (SSA), koje obučavaju, opremaju i logistički pomažu Sjedinjene Države, sa druge strane.

Borbe u Suvajdi (Ilustracija: Pravda)

Nakon jučerašnjeg proboja sirijskih snaga na području istoka pokrajine Suvejda, koja nije obuhvaćena dogovorom o primirju između Putina i Trampa, u kojoj je oslobođen veliki deo teritorije koju su do tada kontrolisali džihadisti SSA, usledio je kontranapad "pobunjenika". Više o jučerašnjim uspesima sirijskih snaga, kada je za 12 sati oslobođeno 3.000 kvadratnih kilometara teritorije, pročitajte OVDE. Iako pro-džihadistički mediji tvrde da je SSA uspela da povrati izgubljenu teritoriju, za sada, nisu uspeli da potkrepe ove tvrdnje, koje izvori bliski sirijskim snagama oštro odbacuju. Snimak Hezbolaha iz operacija u Suvajdi: Očigledno isfrustrirani gubitkom strateški važne teritorije, džihadisti su izvršili napad na sirijsku avijaciju u zoni primirja. Prema nekim tvrdnjama džihadističkih izvora, oboren je sirijski avion, drugi tvrde da je u pitanju helikopter, dok treći kažu da su oboreni i avion i helikopter sirijske avijacije.

Iako, za sada, nema potvrda ovakvih informacija, sigurno je da je do napada protivavionskim oružjem došlo, pošto suz sirijske snage koje se nalaze na severnoj liniji proboja iz pravca Palmire, obnovile svoja dejstva. Prema prvim informacijama, sirijske snage beleže brz napredak i odlučne su da sastave probiju koridor do južne linije proboja, čime bi u potpunosti opkolili džihadiste u dubinama Sirijske pustinje. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA