Najnovije

GONIĆEMO GA DO SMRTI: Matis ne može da prihvati da su Rusi ubili Bagdadija!?

Šef Pentagona DŽejms 'BesniPas' Matis izjavio je danas da ne može da potvrdi da je vođa Islamske države (ID) Abu Bakr al Bagdadi zaista mrtav.

DŽejms 'Besni Pas' Matis (Foto: public, Pravda)

- Kada bismo znali, mi bi vam rekli. U ovom trenutku ne možemo to nida potvrdimo ni da osporimo, rekao je Matis na pitanje novinara o ubistvu vođe ID-a. - Naš pristup jeste da pretpostavimo da je živ, dok se ne ne dokaže suprotno, a trenutno ne možemo da dokažemo suprotno - pojasnio je američki ministar vojni i dodao - Mi ćemo ga progoniti do smrti.
Da podsetimo, rusko Ministarstvo odbrane početkom juna objavilo je informaciju da postoje indicije da je vođa Islamske države ubijen u napadu Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije u Raki, ali da nije u mogućnosti da potvrdi tu informaciju. Snimak udara u okm je navodno stradao Al Bagdadi: Prvi visoki zvaničnik koji je potvrdio ovu informaciju bio je iranski ajatolah Ali Kamanej, o čemu više možete da pročitate OVDE. Čak je i takozvana "Sirijska opservatorija za ljudska prava" sa sedištem u Londoni potvrdila Bagdadijevu smrt iz svojih izvora, a i manja glasila terorističke organizacije tvrde da je njihov vođa mrtav. Na internetu se čak pojavio i snimak beživotnog tela Abu Bakr Al Bagdadija... Izgleda da samo Matis i njegovo ministarstvo ne mogu da se pomire sa činjenicom da je Bagdadi mrtav ili ih samo previše boli to što su ga ubili Rusi, jednim precizniom vazduhoplovnim udarom u Raki. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA