Najnovije

IZABRALI SU UNIŠTENJE: Kurdi brutalno oduvali ruski predlog za odvraćanje Erdoganove armade!

Rusija je zatražila od Kurda u Afrinu, području na krajnjem severozapadu Sirije, da dozvole Sirijskoj arapskoj armiji da vrati svoje jedinice u dva ključna grada, kako bi odvratili Tursku vojsku od namere da preuzme kontrolu nad njima.

Bahjat Abdo je saopštio Kurdima u Afrinu izbor njihovih starešina i odmah izveo paradu svojih jedinica na ulicu (Foto: JuTjub)

Ovo je, za TV kanal Kurdistan24 izjavio Bahjat Abdo, vođa za Afrin kurdskih JPG snaga koje su formirane uz punu podršku Obamine administracije, a koje Turska smatra terorističkom organizacijom. - Rusi kažu da će snage sirijskog režima zaustaviti turske napade, ukoliko ih pustimo da uđu u Afrin. Izbacili smo sirijski režim iz Afrina pre pet godina, ne možemo sada da ih pustimo nazad, rekao je Abdo. On je optužio Rusiju, da u saradnji sa Turskom, pokušava da "izazove haos u Afrinu". - Rusi su tvrdili da nas podržavaju kada su njihove snage ušle u Afrin, ali, nažalost, od kada su došli, turski napadi su se samo pojačali, tvrdi šef afrinskog JPG-a. Turska vojska već više od deset dana vrši artiljerijsko-raketne napade na Kurde u Afrinu, a predsednik Erdogan je jasno dao do znanja da će očistiti ovaj pogranični region sa Turskom od "kurdskih terorista". Jedino što, po svemu sudeći, zadržava Erdoganov napad su pregovori koji se odvijaju između raznih kurdskih organizacija i sirijskih vlasti, a u kojima učestvuje Rusija. Ukoliko pregovori propadnu, sirijske i ruske snage neće imati nikakav razlog da zaustave tursku vojsku od proširivanja teritorije pod svojom komtrolom na severu Sirije. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dnas u Afrinu...
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA