Najnovije

RUSI POPRAVLJAJU ŠTO AMERI KVARE: Još četiri naselja potpisala sporazum o prekidu vatre

Četiri naselja u provinciji Idlib na severozapadu Sirije pridružile su se onima koji su potpisali sporazum o prekidu vatre, saopštio je ruski ministar odbrane.

Rusi u Siriji (Foto: Jutjub)

"U poslednjih 24 sata potpisana su četiri sporazuma o prekidu vatre sa predstavnicima Baragite, Al Vasita, Rajal i Tal Al Agar u provinciji Idlib. Ukupan broj naseljenih područja, čiji su čelnici potpisali sporazume o pomirenju, dostigao je 2.015 ", navodi se u izveštaju.
Broj naoružanih formacija koje tvrde da su prekinule oružana dejstva je 153. Čak 65 oružanih formacija sirijske opozicije pristupilo je primirju nakon što je ono stupilo na snagu 30. decembra 2016. godine.
Razgovori o pridruživanju prekidu vatre nastavljaju se sa komandantima oružane opozicije u Alepu, Damasku, Homsu, Hami, pokrajini Al Kvinetra.
U poslednjih 24 sata, ruska stranka Rusko-turske komisije za povrede Zajedničkog sporazuma, registrovala je devet takvih slučajeva u Damasku i Latakiji. Turska stranka zabeležila je osam slučajeva takođe u Damasku i Darau.
Za to vreme američke trupe i dalje nasrću na suverenu Siriju, pročitajte OVDE šta se dešava u Raki.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Samo 16 ruskih vojnih specijalaca uspelo je bez i jednog jedinog poginulog u svojim redovima da dan i po u Siriji, na istoku njene provincije Alepo, odbija napade oko 300 odlično naoružanih i uvežbanih pripadnika Islamske države.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA