Najnovije

PROJEKAT VEKA: Indija se uključuje u dalji razvoj ruskog aviona pete generacije! (VIDEO)

Moskva i NJu Delhi uskoro bi mogli da potpišu ugovor o zajedničkom razvoju borbenog aviona pete generacije, najavio je Sergej Čemezov, koji se nalazi na čelu ruske državne korporacije "Rostek".

T-50 (Foto: Vikipedija )

- Kada je reč o avionu pete generacije, posao je u toku. Prva faza je okončana. Sada pregovaramo o drugoj fazi. Mislim da će u budućnosti sve odluke biti donete i da će ugovor biti potpisan- rekao je Čemezov na avio-salonu "MAKS-2017". Zajednički projekat ruskog "Suhoja" i indijskog HAL-a podrazumevao bi razvoj stelt aviona pete generacije koji bi bio baziran na prototipu ruskog aviona T-50. Čemezov je naveo da se posao ne odvija brzo jer je zadatak veoma komplikovan. Projekat je deo sporazuma o saradnji između Rusije i Indije. Ranije ove godine, izvori iz vlade u Indiji potvrdili su da se odvijaju preliminarni radovi na projektu. - Ugovor o detaljnom dizajnu trebalo bi uskoro da bude potpisan i to će biti prekretnica. Trebalo bi da bude potpisan u drugoj polovini godine- rekao je zvaničnik upućen u pregovore.
Naveo je i da su dve države partneri u projektu i da će imati ista prava. Rusi prvi put predstavili javnosti novi "MiG 35". Kako leti najnovija ruska zver, pogledajte OVDE. Izvor: RT, Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA