Najnovije

RUSIJA: Razgovaramo sa Srbijom o isporuci S-300, videćemo koliko je spremna da potroši

Rusija „razmatra moguće isporuke“ raketnog sistema S-300 Srbiji, rekao je direktor ruske Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Dmitirij Šugajev.

S-300 (Foto: Jutjub)

„Srpski partneri trenutno izražavaju zainteresovanost za isporuku bataljona S-300. To je nešto o čemu razgovaramo“, rekao je Šugajev.
Raketni sistem S-300 je odbrambeni sistem zemlja—vazduh koji je u stanju da pogađa balističke rakete kratkog i srednjeg dometa, krstareće rakete, kao i taktičke i strateške vojne letelice.
O nabavci takvog sistema se dugo priča u Srbiji, ali je ruski vicepremijer Dmitrij Rogozin nedavno naveo da je zbog cene srpska vojska više zainteresovana za protivvazdušne sisteme „Tor“ i „Buk“.
Rogozin je u Sankt Peterburgu u junu rekao da je „Srbija mnogo više zainteresovana za stvaranje mreže vazdušne odbrane za potrebe borbe iz blizine i za ovu svrhu mi imamo ’torove‘ i ’bukove‘, naoružanje za borbu iz blizine i na srednju udaljenost“.
„Što se tiče S-300 i S-400, oni su za borbu na veliku udaljenost. Tako da će zavisiti od budžeta koliko će srpska vlada biti spremna da potroši za to“, naveo je zamenik premijera Rusije.
Pogledajte OVDE kako su se pokazali raketaši Vojske Srbije na nedavno održanim NATO vežbama.
Izvor: rs.sputniknews

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte kako dejstvuje s-300.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA