Najnovije

EU PROTIV GENERALA ZAHREDINA: Legendarni komandant branilaca Deir Ez Zora na udaru Evropske unije!

Evropska unija pokrenula je sankcije protiv 16 Sirijaca, zbog navodne umešanosti u navodni napad nemijskim oružjem na Kan Šejkun u aprilu ove godine.

General Isam Zahredin (Foto: Vikipedija)

Među sirijskim zvaničnicima i oficirima koji su se našli na udaru sankcija EU našao se i legendarni komandant branilaca Deir Ez Zora, koji više od dve godine odolevaju u potpunom okruženju Islamske države na dalekom istoku Sirije - brigadni general Isam Zahredin.
Evropska unija tereti jednog od najpopularnijih ljudi u sirijskom narodu da je 2012. vodio opsadu grada Bab Amra i da je 2011. upotrebio prekomernu silu protiv opozicionih demonstracija, a iako je u to vreme bio u Deir Ez Zoru, nekih 300 kilometara dalje, EU optužuje generala Zahredina da je učestvovao i u pripremi navodnog napada hemijskim oružjem u Kan Šejkunu u aprilu ove godine.  Sirijski zvaničnici odbacili su optužbe Evropske unije protiv 16 Sirijaca kao "potpuno apsurdne", naročito navodeći slučaj generala Zahredina. A kako komanduje Isam Zahredin braniocima Deir Ez Zora, i zašto ga narod Sirije toliko voli i poštuje, pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

General Isam Zahredin u prvim borbenim redovima u Deir Ez Zoru 
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA