Najnovije

DŽIHADISTI U RASULU: Tigrove snage na samo 40 km od grada Deir Ez Zor!

Sirijska Arapska Armija (SAA) tačnije Tigar snage udaljene su samo oko 40 kilometara od strateškog grada Deir Ez Zor, javlja visoki komandant u elitnoj formaciji.

SAA (Foto: Jutjub/Pravda)

Tokom poslednjih nekoliko dana, istina oko napredovanja SAA u južnoj Raka pokrajini bila je uvijena u tajnu zbog niza političkih i vojnih razloga, javlja Amn.
Zvanično, vojni izvori iz SAA najavili su zauzimanje grada Al Dakelah (na zapadnoj obali reke Eufrat) kao i Bir Al Sabhavi naftnog i gasnog polja Al Sabhavi u pokrajini Raka.
Ipak, uprkos zvaničnom demantu, nezvanični izvor iz Tigrovih snaga je potvrdio ono o čemu se pričalo, da su napredovali Tigar oko 22 kilometra niz zapadnu obalu Eufrata i da su stigli do grada Šaima, koji se nalazi 40 kilometara severno od grada Deir Ez Zor.
Komandant današnji veliki napredak pripisuje i opštem kolapsu ID odbrane u toj oblasti. Procenio je da bi SAA do grada trebala da stigne do početka septembra, jer očekuje velike teškoće, uprkos džihadistima u rasulu. Ipak, videćemo kako će se situacija dalje razvijati.
U svakom slučaju, napredak SAA Tigrovih snaga tokom prošle nedelje, veliko je iznenađenje za posmatrače sirijskog konflikta, jer čak i najveći optimisti i provladini komentatori ne očekuju da grad bude u dometu za napad sve do kraja jeseni 2017. Pogledajte najnovije snimke Deir Ez Zora iz drona.
Emir Ahrar al-Šamove "proizvodne radionice", Abu Raed Al-DŽi, objavio je da on i njegova posada prelaze u džihadističku grupu Hajat Tahrir al-Šam (HTŠ). Pročitajte OVDE kakve je to posledice imalo u Idlibu nedugo nakon što je dogovoreno primirje između HTŠ-a i Ahrar al-Šama.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Velika ofanziva SAA na Deir Ez Zor, intezivirala se pre tri meseca.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA