Najnovije

IZABRALI SU SMRT: Teroristi na sirijsko-libanskoj granici odbili poslednji ultimatum! (VIDEO)

Sirijska vojska i libanski Hezbolah su ponovo započeli ofanzivna dejstva protiv terorističke organizacije duž granica Libana i Sirije, nakon što je propala i poslednja šansa da se sukob u ovom području završi bez daljih borbi.
Prošlog vikenda sirijske snage i Hezbolah napali su Jaka Bil Hail komadni centar sirijske Al Kaide - Hajat Tahrir al Šama (HTŠ) koji se nalazi u selu Arsala na sirijskoj strani planinskog masiva Kalamun. Vojnici Hezbolaha  su napravili značajan napredak, zauzimajući niz položaja i vrh brda u ovoj oblasti pod kontrolom džihadista. Teroristi HTŠ-a ponovo nisu ispoštovali dogovor, pa se nastavljeni sukobi između zaraćenih strana. 
HTŠ-u je dat ultimatum da napuste pogranično područje i upute se autobusima prema Idlibu ili će biti kompletno uništeni. Bez obzira na njihov odgovor, planirano je da u bliskoj budućnosti kompletna sirijsko-libanska granica bude pod punom kontrolom oružanih snaga dveju savezničkih država.
Arsala se nalazi u blizini granice sa sirijskim provincijama Damask, a teroristi često prelaze kroz ovo područje u Liban kao izbeglice. Pročitajte OVDE šta je sve oslobodila SAA dok nezadrživim maršom napreduje ka Deir ez Zoru. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte još snimaka borbi na granici Sirije i Libana.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA