Najnovije

TIGROVE SNAGE UŠLE U DEIR EZ ZOR: Još jedan cilj deli Sirijsku armiju od konačnog juriša za uništenje Islamske države! (VIDEO)

Tigrove snage Sirijske arapske armije (SAA), uz podršku jedinica sačinjenih od ratnika lokalnih plemena i neprestane udare sirijske i ruske avijacije, nastavili su prodor na jugoistoku Rake, u pravcu pokrajine Deir Ez Zor.

Tigrove snage u Raki (Foto: JuTjub)

Tigrove snage proširile su kontrolu nad teritorijom koju su oslobodili u jučerašnjem "klin" prodoru, o čemu više možete da vidite OVDE, pa je danas preuzeta kontrola nad svim uzvišenjima koja okružuju gradove Al Sabka, Šurajda, Al DŽabali i Ganim Ali, koja su raspoređena duž plodnog pojasa zapadne obale Eufrata. Neke od zauzetih kontrolnih tačaka se nalaze unutar pokrajine Deir Ez Zor, javljaju reporteri koji prate Tigrove snage u ovom pohodu. Navedeni gradovi su praktično već oslobođeni, pošto je zauzimanjem ovih uzvišenja svaki od njih stavljen pod potpunu vatrenu kontrolu i pitanje je sati kada će se vojska uputiti prema njihovim jezgrima, tvrde vojni izvori sirijsko-libanskog portala Al Masdar.  
Nakon obezbeđivanja ova četiri grada, naredna meta Tigrovih snaga i plemenskih ratnika Rake, biće grad Maadan, koji je ujedno u poslednje uporište Islamske države u pokrajini Raka, a SAA će imati punu kontrolu nad međupokrajinskom granicom između Rake i Deir Ez Zora. Tigrove snage se sada nalaze na svega šezdesetak kilometara od grada Deir Ez Zora, sirijske "naftne prestonice" i poslednjeg velikog uporišta Islamske države u Siriji. Oslobođenjem Deir Ez Zora, teroristička organizacija bi praktično bila uništena, a njihovi ostaci bi brzo bili uništeni. Sirijske snage, tokom ovog pohoda, nailaze na otpor Islamske države, a ovako se završavaju napadi terorista: Ipak, jedna druga teroristička organizacija doživljava novi procvat u Siriji, što nagoveštava da rat u toj zemlji neće biti okončan porazom ID-a. Više o tome pročitajte OVDE.  Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA