Najnovije

OSTAVLJENI NA CEDILU: Američki "pobunjenici" prebegli na stranu Sirijske armije!

Jedan od komandira "pobunjeničke" organizacije DŽejš Magavir al Tavra (Revolucionarna armija komandosa), prebegao je na teritoriju pod kontrolom Sirijske arapske armije sa svojih 10 najbližih boraca.

Abu Huse (Foto: Tviter)

Abu Huse i njemu lojalni borci, prešli su na stranu Sirijske armije noseći sa sobom jedno tehničko vozilo, 3 teška mitraljeza i preko deset pušaka, navodi se u izveštaju koji su preneli brojni sirijski mediji. DŽejš Magavir al Tavra je "pobunjenička" organizacija sastavnjena uglavnom od nekadašnjih pripadnika Sirijske arapske armije, koju je krajem 2016. Pentagon "podigao iz mrtvih", obučavao njihove borce na severu Jordana i opremio za ofanzivu na jugu Sirije, koja je neslavno završena potpunim slomom američkih planova.
Ranije ove nedelje, Pentagon je objavio da revidira svoju podršku "pobunjenicima", tako da je poslednja avionska isporuka njihovim slugama u ovom delu Sirije stigla u ruke militantne plemenske grupacije Šuhada al Karjatajn, sa kojom su sirijske vlasti imale velikih problema i pre otpočinjanja "pobune". Veliki preokret nagoveštava se i u Iraku, gde tamošnje vlasti sve otvorenije iskazuju svoje nezadovoljstvo Američkom koalicijom, a istovremeno ostvaruju sve širu vojnu saradnju sa Rusijom. Više o tome pročitajte OVDE.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako su se pre samo dva meseca Revolucionarni komandosi hvalili svojim pošiljkama iz Amerike
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA