Najnovije

KAKVE UVREDE: Zaratili Pajtić i Đukanović

Nekadašnji lider demokrata Bojan Pajtić rekao je da imamo režim koji se ne libi da kupi 300.000 do 400.000 glasova na svim izborima i koji je spreman da po glasu izdvoji i do 50 evra.

Bojan Pajtić (Foto: Jutjub)

- Nemoguće je porediti 2000. godinu, kada je ogromna logistika iz sveta pomogla medijima i nevladinim organizacijama da zajedno sa strankama podignu izlaznost. Danas imate režim koji se ne libi da kupi oko 300.000 do 400.000 glasova na svim izborima, i to iako nisu ugroženi. Oni neće imati problem da daju i 50 evra po glasu na sledećim izborima i ne vidim da dugoročno na ovaj način može da se ugrozi režim - kazao je Pajtić u intervjuu za „Dojče vele”.
Sa druge strane, poslanik SNS-a Vladimir Đukanović  ističe da je Bojan Pajtić isključivo vladao putem kupovine glasova.
- Kroz ovu izjavu se jasno može sagledati mafijaški mozak Bojana Pajtića. On je, u stvari, opisao kako je vladao - rekao je Đukanović i dodao da je dobro što je Pajtić priznao da je opozicija 2000. godine imala podršku iz inostranstva i da su se milijarde dolara slivale da bi se urušila država.
- Pominjući kupovinu glasova, on upire prst u tajkune koji su njemu pomagali da dođe do glasova - navodi poslanik i dodaje da je krajnje vreme da država pokrene neku istragu i da se utvrdi šta je sve Pajtić radio za vreme svoje vlasti u Vojvodini.
- Sa druge strane, dobro je da su građani videli po kojem mafijaškom principu funkcioniše Pajtić. On zahteva od tajkuna koji su njegovu vlast finansirali da to ponovo učine, kako bi njemu, a i njima, Srbija opet dopala šaka da je pljačkaju. Pajtić je isključivo vladao putem kupovine glasova i ova izjava pokazuje koliko je usavršio te metode - zaključio je Đukanović.

Sanda i Dijana: Opozicija neće bojkotovati Skupštinu

Bojan Pajtić je apelovao i na opoziciju da bojkotuje rad Skupštine. Međutim, sa njegovim stavom se nisu složile opozicione poslanice Sanda Rašković Ivić i Dijana Vukomanović.
- Problem sa savetom gospodina Pajtića u tome je što je upravo on propustio realnu šansu, isto kao i Tadić i Đilas da postanu lideri opozicije u borbi u Skupštini, kao što to čine, na primer, britanski opozicioni lideri. Bilo bi pogrešno obesmisliti preko milion glasova građana koji su na izborima 2016. dali podršku opozicionim partijama. Apelovala bih da opozicioni poslanici što češće dolaze u Skupštinu, a ne da iz nje beže - kazala je Vukomanovićeva, dok slično razmišlja i Sanda Rašković Ivić.
- Skupština, koliko god bila obezvređena, jedina je institucija putem koje opozicija može da deluje i da se njen glas čuje. Druga je stvar što na svaku argumentovanu kritiku vlasti naprednjački poslanici satelitima uzvraćaju udbaškim metodama lične diskreditacije. Ali treba ozbiljno razmisliti da li da se pristane na naredne izbore, ukoliko ne bude fer i korektan izborni proces - kaže Sanda.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija želi u EU kao što nećemo da uvodimo sankcije Rusiji i da im zabadamo nož u leđa. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pajtić u Skupštini: Vučić na vlasti već petu godinu, sunovrat države je nasledio od sebe
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA