Najnovije

TIGROVI IM JURE U POMOĆ: Branioci Deir Ez Zora probili koridor od grada do vojnog aerodroma (MAPA/VIDEO)

Sirijska arapska armija u opkoljenom gradu Deir Ez Zoru uspela je da, nakon višemesečnih borbi, probije koridor između vojnog aerodroma i i naselja koji su u rukama SAA.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Teroristi Islamske države su pre nekoliko meseci prekinuli ovaj pravac i tako sprečili snabdevanje grada preko aerodroma. Nakon ovoga, SAA i ruska avijacija organizovali su izbacivanje pomoći za grad iz aviona iznad opkoljenih naselja. SAA je meseci vodila žestoke borbe na groblju u Deir Ez Zoru ali nisu uspevali da probiju koridor.

Napredovanje SAA iz pravca Rake ka Deir EZ Zoru, ali i drugi poraze ID širom Sirije, verovatno su prinudili ovu terorirističku organizaciju da deo snaga iz grada pošalje na probijene frontove i tako olakšali posao braniocima. SAA je uspela da probije koridor  tako što su iskopali rov dugačak 280 metara, navodi sajt Southfront.ord. Trupe SAA koje napreduju ka Deir Ez Zoru iz pravca Rake sada se nalaze na 45 od  opkoljenog grada. Kako je izgledala parada ruskih vojnih brodova u Siriji pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ruski snimci sa groblja u Deir Ez Zoru.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA