Najnovije

TERORISTI NEMAJU NIKAKVE ŠANSE: Tigrovi i Pustinjski sokolovi kreću na "srce Sirije"! (VIDEO/MAPA)

Najnovije pobede Tigrovih snaga u Alepu i na zapadu Rake, omogućili su sirijskoj komandi da svoje elitne jedinice pošalje u operaciju oslobađanja "srca Sirije", centralne sirijske teritorije, koja se nalazi na istoku pokrajine Hama, a strateški ovzuje čak pet sirijskih pokrajina.

SAA (Foto: SAA)

Najvći broj pripadnika Tigrovih naga već je raspoređen u grad Komhana, odakle će početi njihove operacije za iništenje Islamske države i "pobunjeničkih" frakcija povezanih sa Al Kaidom. Drugi pravac proboja, prema glavnom uporištu terorista u ovom području - gradu Ukajribatu, predvodiće Pustinjski sokolovi, elitna tenkovska jedinica SAA koja je sada rasterećena od odbrambenih zadataka usposttavljanjem zona deeskalacije. Ovaj proboj krenuće iz Salamije, a sam Ukajribat se smatra jednim od najvažnijih čvorišta puteva u Siriji.

Na internetu su se već pojavili snimci "pustinjskih sokolova" u Salamiji Ruska avijacija, ali i ratna mornarica već duže vreme pripremaju teren za ovu operaciju, a kako izgleda udar "kalibara" ispaljenih sa ruskih brodova i podmornice, pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovo su "Pustinjski sokolovi"
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA