Najnovije

SUZA SUZU STIŽE: Slavica plakala zbog resora?

Pre nedelju dana, Srbija je dobila novu vladu, ministri su položili zakletvu i iako je delovalo da su svi zadovoljni svojim pozicijama, ispostavilo se da nije baš tako.

Slavica plakala zbog resora (Foto: Jutjub)

Naime, Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku, razočarana je što joj je i u ovom sazivu Vlade pripao taj resor. Izvor iz vrha SPS-a otkrio je da je na sednici Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije na kojoj su donošene odluke ko će sve iz SPS-a biti predložen za kandidata za ministra Slavica Đukić Dejanović insistirala da ona bude predložena za neko ministarstvo sa portfeljom, a kada je dobila odrečan odgovor, pobesnela je.
 - Vikala je: „Ja hoću portfelj, dosta mi je ovog ministarstva, valjda sam toliko zaslužila nakon svih ovih godina u stranci i napora koje sam uložila“. Ivica Dačić ju je blago rečeno ignorisao, kao i svi ostali, a onda je ona počela da plače. Zaista je situacija bila za nevericu, posle se pomirila sa sudbinom, odnosno, složila se sa tim da nastavi da vodi to ministarstvo - prepričava izvor.
To što je nekadašnja ministarka zdravlja imala ambicije da u novom sazivu Vlade dobije neko „jače“ ministarstvo, prema rečima političkog analitičara Branka Raduna sasvim je logično.
- Ko god se bavi politikom želi da jednog dana postane ministar, a kada je neko ministar bez portfelja, jedina mu je želja da dobije portfelj, naročito njoj, koja je već bila na čelu ministarstva sa portfeljom, pa je izgubila to mesto. Političari, generalno, vrlo emotivno i tragično doživljavaju gubitak pozicije, ako nešto ne dobiju, to je za njih kraj sveta. Toliko ulažu energije u političku utakmicu, da je to više od bilo kakvog posla, bukvalno mi sada vidimo neke ljude koji su otkako su otišli sa vlasti potpuno propali, kao da više nemaju volju za životom, kao da se vode mišlju „ako nemam funkciju, moj život više nema smisla”, a to je vrlo pogrešan pristup - komentariše Radun.
Podesećanaj radi, u vladu Ane Brnabić iz tabora socijalista od novih lica ušli su Branko Ružić i Goran Trivan, a ostali su u njoj Ivica Dačić, Aleksandar Antić i Slavica Đukić Dejanović.

I Žarko izvisio

Izvor dodaje da nije samo Slavica Đukić Dejanović otišla kući nezadovoljna nakon te sednice Glavnog odbora SPS-a.
- Sa gorkim ukusom u ustima otišao je i nekadašnji ministar prosvete Žarko Obradović, koji je bio duboko uveren da će se i za njega naći neko mesto u Vladi - otkriva izvor.

Trivan: Vode i smeće prioritet

Goran Trivan, ministar zaštite životne sredine, poručio je da će se novoformirano ministarstvo na čijem je čelu veoma ozbiljno i odgovorno baviti životnom sredinom.
- U nekim pitanjima bićemo beskopromisni, a neka ćemo rešavati uz prihvatljive kompromise koji omogućavaju razvoj zemlje - rekao je ministar Trivan i kao prioritete novog ministarstva odredio pre svega pitanje voda i smeća.

Slavica zaćutala

Slavica Đukić Dejanović juče nije odgovarala na poruke i pozive novinara da prokomentariše ova saznanja.
Šta je Brnabić na sastanku rekla ruskom ambasadoru, a posle svih onih izjava protiv Rusije pogledajte OVDE.
Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Slavica Đukić Dejanović o depresiji kao najčešćoj bolesti u Srbiji
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA