Najnovije

RUSKO ČUDO STIŽE U RUKE ASADU: Rusija će opremiti sirijsku vojsku Projektom 03160! (VIDEO)

Rusija će snabdeti sirijsku Obalsku stražu novim patrolnim brodovima i drugom opremom, izvestio je sajt Šepard Militari NJuz, a prenosi Saut Front.

Projekat 03160 (foto: Jutjub printskrin)

Prema izveštaju, isporuka brodova će početi u 2017. godini i biće završena do 2019. godine. Nije poznato zasad koji su brodovi u pitanju, ali se veruje da će Moskva snabdeti Siriju Projektom 03160 - patrolnim brodovima velike brzine.
Projekat 03160 je jedan od najvećih svetskih savremenih patrolnih brodova sa opsegom od 100 nautičkih milja i brzinom do 90 km/č. Opremljen dvostrukim motorom od 2.000 konjskih snaga, takođe ima moderan morski radar i nekoliko savremenih elektro-optičkih sistema za dan i noć. Naoružan je sa cevima "Uprava-Kord" od 14,5mm sa borbenim modulom na daljinsko upravljanje i dva mitraljeza kalibra 7,62mm. Takvi brodovi mogu se koristiti za protivteroristčke i specijalne operacije, ili potrage i spasilačke operacije (SAR).
Ovim potezim Rusija planira da razvije sposobnosti sirijske Obalske straža i Sirijske mornarice i pomogne im da obezbede sirijsku obalu od mogućih terorističkih akata ili pokušaja šverca. Rusija je ranije rasporedila dva Projekta 03160 u svojoj floti u Tartusu, ali je još neizvesno da li će ih Sirija dobiti. Bilo kako bilo, Rusija je opredeljena da pomogne Sirijsku ratnu mornaricu prema sporazumu iz pomorske baze Tartus.
Ruski Cirkon je iznenadio i svoje tvorce - osam puta je brži od zvuka, pogledajte ga OVDE.  Izvor: Pravda OVDE možete pronaći fejsbuk stranicu Ratni izveštaji i pratiti najnovija ratna dešavanja

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA