Najnovije

TAKTIČKA POBEDA: Sirijska vojska zauzela veliki tunel u istočnom Damasku! (FOTO)

Sirijska arapska armija (SAA) postigla je još jednu značajnu taktičku pobedu protiv islamskih militanata u istočnom damaskom okrugu Ain Tarma.

Sirijski vojnik u akciji (Foto: Amn)

Prema vojnim izvorima, sirijski borci uspeli su da zauzmu kontrolu nad ogromnim tunelskim sistemom koji se nalazi istočno od benzinske pumpe Sunbul od militanata Failak al Rahmana, javlja Amn.

(Borci SAA proslavljaju pobedu, Foto: Amn) Čim su pobunjenici bili izbačeni iz mreže tunela, SAA se usmerila na konsolidaciju svojih pozicija unutar podzemne lokacije, kako bi osigurala svoje napredovanje.

(Zauzima se pozicija po pozicija, Foto: Amn)

(Vojni izvori još ne javljaju o gubicima džihadista, Foto: Amn) Ova najnovija pobeda došla je kao naručena u trenutku kada sirijske vojne trupe znatno napreduju u Ain Tarmi, krčeći svoj put kroz naizgled beskrajne pojaseve prepletenih odbrambi (iznad i pod zemljom) islamskih militanata koji su do sada bili otporni uprkos dvomesečnim neprestanim napadima najelitnijih jedinica SAA.

(Borbe za strateški važan Jobar ne jenjavaju, Foto: Amn) Operacija SAA u Ain Tarmi, deo je većeg strateškog plana za izolaciju predgrađa Jobara na zapadu, koje trenutno drže džihadisti, prisiljavajući ih da polako kapituliraju tako što će ih odseći od autoputa M-5 koji vodi kroz Damask.

(Radost zbog zauzimanja tunela među sirijskim borcima, Foto: Amn) Pobunjenici su ovo područje zauzeli tokom 2013. godine i od tada se tamo vode žestoke borbe.

(SAA napreduje u Ain Tarmi, Foto: Amn) Pogledajte OVDE snimak apsolutnog gaženja džihadista u pokrajini Raka.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Armija Sirije u poslednje vreme progresivno napreduje na frontu, pa je tako oslobođena teritorija od čak 1300 kvadratnih kilometara, kao i deo granice sa Jordanom. Ovi snimci su nastali, kako se kaže u opisu klipa, u Istočnom Damasku, a prikazuju i džihadističke odrede i jedinice sirijske armije.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA