Najnovije

POČINJE DIPLOMATSKI OBRAČUN: Sirija zvanično zahteva gašenje američke Koalicije!

Sirija je zvanično pozvala Savet bezbednosti UN da raspusti „međunarodnu vojnu koaliciju“ na čelu sa Sjedinjenim Državama.

Asad kreće u novi obračun za oslobođenje Sirije (Ilustracija: Pravda)

U pismu koje je Damask uputio na Ist River naglašava se da je „američka koalicija“ umešana u razne zločine u Siriji. Istovremeno je države-članice te koalicije pozvao da se „distanciraju od počinjenih zločina u njihovo ime“ i da je same raspuste. Ambasador Sirije u Ujedinjenim nacijama, Bašar DŽafari, izjavio je da američka koalicija pomaže pobunjenicima i teroristima koji protiv sirijskog naroda vode „kampanju terora i ubistava“. DŽafari je podsetio da je sama koalicija priznala da je dosad pobila „hiljade sirijske dece, žena i starijih ljudi“. Damask i Rusija optužili su SAD i Veliku Britaniju da su otrovnim materijama snabdevale terorističke grupacije u Siriji. DŽihadisti koji su pre samo tri meseca autobusima, iz okoline Damaska, prebačeni u Idlib, sada mole sirijske vlasti za punu amnestiju i povratak u svoje domove. Više o tome, saznajte OVDE. Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovo bi naši političari trebalo da pogledaju: Intervju Bašara DŽafarija pred izlaganje u Savetu bezbednosti: "Mnoge male zemlje stalno podležu pritiscima moćnika, a ključ je upravo ne činiti to!"
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA