Najnovije

OTKAČILI ŠUTANOVCA: Jeremić, Boško i Janković rešili da satru DS?!

Da situacija bude još apsurdnija, Jankovićev pokret je u julu ove godine učestvovao u debati o izmenama Ustava, a upravo su lideru DS-a Draganu Šutanovcu zamerili što je predložio izmene Ustava. Funkcioneri DS-a više i ne kriju razočaranje u Sašu Jankovića!

Dragan Šutanovac (Foto: Jutjub)

Demokratama nije pomoglo ni to što su sakupili 14.500 hiljada potpisa za Jankovićevu kandidaturu na predsedničkim izborima, niti činjenica da su mu punili hale, pomagali sa kontrolorima i dali infrastrukturnu podršku na izborima. Janković ih je odbacio, a sada u dilu sa Vukom Jeremićem i Boškom Obradovićem pokušava da ih uništi.
U prilog ovome govori i to što se samo nekoliko sati nakon što je Jankovićev pokret izdao saopštenje o prekidu saradnje sa DS-om oglasio i Nikola Jovanović, blizak saradnik Vuka Jeremića. On je naveo da „buduća organizacija koju će voditi Jeremić želi saradnju sa pokretima i strankama koji su prava opozicija i koji neće kolaborirati sa Vučićevim režimom”.
Lider Dveri Boško Obradović je nakon saopštenja Jankovićevog pokreta na Tviteru izneo niz optužbi na račun DS-a.
- Da bi se vratili na vlast, Šutanovac i DS moraju Zapadu da ponude više nego što im čak i Vučić daje. I Šule je počeo da se nudi i preporučuje - napisao je Obradović na Tviteru.
Da situacija bude apsurdnija, Jankovićev pokret je u julu ove godine učestvovao u raspravi o budućim izmenama Ustava, i to u organizaciji Ministarstva pravde, a saopštenjem su se ekspresno pohvalili na svom sajtu.
- Učešće u raspravi uzeo je i Pokret slobodnih građana, koji je i na ovaj način nastavio borbu za poboljšanje sadašnjeg Ustava - navodi se u saopštenju PSG-a.
Da li zbog zaboravnosti ili dvoličnosti, iz tog pokreta su samo nekoliko nedelja kasnije saopštili da obustavljaju planove o izbornoj saradnji sa DS-om, pošto je, kako navode, Dragan Šutanovac javno ponudio Vučiću saradnju na izmenama Ustava.
Funkcioneri demokrata više i ne kriju svoj šok, ali ni razočaranje u Sašu Jankovića i njegov pokret.
- Iznenađeni smo reakcijom Saše Jankovića, čoveka koga smo bez ikakvog uslovljavanja podržali na predsedničkim izborima, i potpuno smo šokirani zbog optužbi za saradnju sa Vučićem nakon našeg predloga za uspostavljanje nezavisnog pravosuđa. Verujem da su pojedinci i različite organizacije jedva dočekali ovu vest, ali DS ni na koji način ne želi da doprinese razjedinjavanju opozicije zbog bilo čije sujete, paranoje ili partikularnog interesa jer to samo ide u korist Vučiću - kazao je poslanik demokrata Radoslav Milojičić Kena.
Poslanik SNS-a Vladimir Đukanović naveo je da haos u opoziciji odgovara toj stranci, ali nije dobar za društvo.
- Stranci kojoj pripadam politički odgovara ovakav haos u opoziciji. Međutim, to za društvo nije dobro. Nema ko da nas koriguje i da ponudi alternativu - naveo je on na Fejsbuku.
- Opozicija se svela na ekstremiste na levoj i desnoj strani, sa jedinim ciljem - da što brutalnije opljuju Vučića. To već prelazi u patologiju, a zbog mržnje koja ih izjeda spremni su i sami sebe da pojedu. Najiskrenije žalim što na drugoj strani nemamo adekvatne protivnike i što nemamo konkurenciju ideja. To nikuda ne vodi - zaključio je Đukanović. Pogledajte OVDE predlog Olivera Ivanovića za Kosovo. Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako je izgledao napad na Šutanovca:

Bonus video

Ovako je Sergej Trifunović pretio na mitingu Saše Jankovića:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA