Najnovije

KRVNA OSVETA USRED RATA: Borbe rođaka ubijenog oficira sa bezbednosnim snagama u luci Aden

Na ulicama jemenske luke Aden, koja je trenutno prestonica prosaudijskog predsednika Abdo Rabo Hadi Mansura, juče je vođena žestoka borba između bezbednsnih snaga i naoružanih rođaka Hasana Kamata, komandanta Rasad distrikta u susednoj Abian provinciji, koji je poginuo u međusobnom sukobu dve grupe bezbednosnih snaga.

Aden (Foto: Jutjub)

Borba je otpočela u distriktu Hur Maksar gde su rođaci ubijenog Kamata podigli kamp u znak protesta zbog ovog ubistva i tražili da im se ubice rođaka izruče kako bi izvršili osvetu. NJih su probale da oteraju bezbednosne snage ali su rođaci ubijenog Kamata otvorili vatru na njih. Jedna osoba je ubijena, dok je više njih ranjeno. 

Kamat je ubijen na prevaru nakon što je pozvan na sastanak u Aden, a iza likvidacije stoji suparnička grupa boraca. U provincijama koje je okupirala saudijska koalicija česti su sukobi između lokalnih grupa koje sarađuju sa okupatorom. Deo grupa napružava i finansira Saudijska Arabija, a deo Ujedinjeni arapski emirati. Abdo Rabo Mansur Hadi važi za saudijskog čoveka dok prpadnici pokreta Al Haraka, koje finansiraju UAE, traže smenu Hadija i novu podelu Jemena na južni i severni.  Više o borbama unutar saudijske koalicije saznajte OVDE. Šta vođa pokreta Huta Abdul Malek poručije narodu Jemena saznajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Huti prže po neprijatelju.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA