Najnovije

Po Makedoniji vršlja američki ambasador, cilj CIA pad Srbije

BEOGRAD - Makedonski portal Minariport tvrdi da je u aferu prisluškivanja srpskih diplomata i zvaničnika direktno uključen američki ambasador u Skoplju DŽes Bejli, prenosi "Politika".

DŽes Bejli (Foto: Jutjub)

Bejli je, kako piše novinarka ovog portala na engleskom jeziku, Marija Nikolovska, preko "svog" premijera Zorana Zaeva zatražio da se pripadnici makedonske Uprave za bezbednost i kontraobaveštajne poslove (UBK) uključe u prisluškivanje srpskih diplomata, ali i predsednika Aleksandra Vučića.
Prema pisanju ovog sajta, ambasador Bejli koristi identičan scenario kojim je rušio vlast VMRO-DPMNE, ali je sada cilj Srbija.
Kako prenosi "Politika", otkrivajući pozadinu špijunske afere Nikolovska piše da za CIA pad Makedonije nije dovoljan i da mora da "padne" i Srbija, kako bi Amerika "kompletirala vlasništvo nad Balkanom".
"Zato su američka "duboka država" i njihovi vazali Britanci i Nemci dali zeleno svetlo da se Skoplje pretvori u štab iz kojeg će se voditi aktivnosti čiji je cilj destabilizacija Srbije", navodi se u tekstu.
Inače, kako se podseća, Bejli je svojevremeno morao da napusti Tursku zbog organizovanja neuspelog državnog udara protiv Tajipa Redžepa Erdogana. Bili su NATO baza tokom bombardovanja, priznali Kosovo, hapsili i tukli srpske vladike. Koji su svi makedonski udarci pročitajte OVDE.
Izvor: Tanjug/ Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vučić i Zaev postigli sporazum u 5 tačaka
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA