Najnovije

STAMATOVIĆ: Zašto je neki Mohamed Ali Rašed Alabar srpskoj vladi preči od Srbije?!

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina i prvi čovek Zdrave Srbije (ZS), pita Vladu Srbije zašto joj je preči neki Mohamed Ali Rašed Alabar iz Abu Dabija od srpskog Zlatibora?

Milan Stamatović (Foto: Jutjub)

- Dok se srpska vlada, posle toliko godina, tek pre mesec dana, smilovala da opštini Čajetina izda dozvolu za izgradnju poslednje, pete, ali ne i za prve četiri faze "Zlatiborske gondole", Siniša Mali, očigledno, nema takvih briga, pa već za proleće najavljuje izgradnju gondole od Kalemegdana do parka Ušće, jednako kao što je, zajedno sa svojim prijateljima iz vrha državne vlasti, preko noći, zaobilazeći zakon, "počistio" prostor za izgradnju, arapskog "Beograda na vodi" (BNV) - kaže u svom saopštenju Stamatović.
- Ugovor o početku izgradnje BNV, od 26. aprila 2015, potpisalo je resorno ministarstvo Vlade Srbije, a izvesni Mohamed Ali Rašed Alabar se potpisao dva puta, jednom kao zastupnik kompanije „Belgrade Waterfront Capital Investment LLC” (BWCI), drugi put, ispred navodnog "garanta" projekta “Al Maabar International Investment LLC “ (koje se otada nigde ne pominje), a za domaće preduzeće BNV koje je trebalo da preuzme na sebe i projekat i besplatno korišćenje 177 hektara najskupljeg zemljišta u Beogradu, potpisao se čovek koji više nije u upravi BNV. Samo dva dana potom, državni pravobranilac, u ime Vlade Srbije, zahteva da Republička komisija za zaštitu konkurencije zaštiti podatke navodnog arapskog investitora, tj. da ne mora, po srpskom zakonu, da prikaže svoju vlasničku sturkturu i priloži spisak sa njim povezanih lica! - podseća predsednik opštine Čajetina, ističući da je, prema tome ugovoru, preduzeće BWCI, osnovano samo mesec i po pre toga u Abu Dabiju sa nula (0) dinara kapitala i koje više ne postoji u registru firmi u UAE, postalo je vlasnik 68 odsto BNV, a država Srbija samo 32 odsto!  
Milan Stamatović kaže da, suprotno tvrdnji Siniše Malog, zemljište, navodno u državnoj svojini, na Savskom amfiteatru nije samo iznajmljeno preduzeću "Beograd na vodi" d.o.o, već je, članom 9.5 Ugovora od 26.5.2015, predviđena mogućnost konverzije odnosno prelaska zemljišta datog pod zakup na 99 godina, bez naknade, u svojinu BNV! 
- Jer, članom 7.1.7. BNV stiče i pravo upravljanja državnim zemljištem, kao i ubiranjem prihoda i naknada za iznajmljivanje prostora, čak i za parking mesta, pa čak i da proda "državno" zemljište koje "ne bude privedeno nameni"! Kao svoj nenovčani ulog u BNV, država Srbija je unela i dve i po hiljade kvadrata zgrada "Simpa" i "Iskre", a u engleskoj verziji se pominje i mogućnost da BNV besplatno (!) koristi ili "preda na korišćenje trećim licima" čak i grupu zgrada u sadašnjoj Savamali, poput hotela "Bristol", "Fabrike hartije", okretnice vagona kod Gazele, ali i zgrada Glavne železničke stanice i Pošte, tj. desetine hiljada kvadrata već izgrađenog prostora, s tim da je zgrada "Geozavoda", od 6.300 kvadrata, već besplatno ustupljena BNV-u na 30 godina! - nabraja Stamatović, napominjući da BNV ne plaća ni komunalno opremanje, a voljom Ministarstva za poljoprivredu i zaštitu životne sredine nije bilo u ovavezi ni da izradi Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu, pa se još i Republika Srbija, pride, obavezala da uradi i rekonstrukciju obaloutvrde na toj desnoj obali Save, gde se gradi BNV!  Stamatović i Obradović pozvali i Šešelja da se bore zajedno protiv izdaje Kosova, kako kažu.
Pročitajte OVDE kako je to Aleksandar Vučić napravio estradu od službe tajne bezbednosti?
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Milan Stamatović - Vučiću nećemo oprostiti pljačku i uništavanje države!
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA