Najnovije

NAPOKON: Sjajna Zvezda na korak do Lige Evrope!

Crvena zvezda plasirala se u četvrto, poslednje kolo kvalifikacija za Ligu Evrope pošto je i u Pragu savladala Spartu – 1:0 (1:0)!

Marakana (Foto: FK Crvena Zvezda)

Ekipa Vladana Milojevića je, posle trijumfa od 2:0 u Beogradu, odigrala još jedan odličan meč i potpuno zasluženo prvi put od 2012. godine stigla na korak do ulaska u grupnu fazu najmasovnijeg evropskog takmičenja.
Jedini pogodak pred 16.00 navijača na 'Generali Areni' postigao je neverovatni Ričmond Boaći u 19. minutu, što je Ganjaninu već šesti pogodak u Evropi od starta sezone. 
Crveno-beli gotovo sigurno neće biti nosioci na žrebu, koji je na programu u petak u Nionu od 13 časova, u kom će se naći i Partizan, dok za crno-bele i dalje postoji nada da 'pređu crtu'. 
Vicešampion Srbije odigrao je veoma zrelo u revanšu, pošto je kao i pre sedam dana u Beogradu odmah preuzeo posed lopte, a nedugo zatim počeo i da preti. Kao i u prvom susretu, Gelor Kanga i Ričmond Boaći bili su veoma raspoloženi za igru, da bi upravo Ganjanin imao prve dve velike prilike za svoj tim. 
Još jednom, kao i na Marakani, Gabonac je lukavo izveo prekid na polovini terena u četvrtom minutu, Boaći stigao pre lopte pre Dubavke, ali nije uspeo da mu je proturi kroz noge. Već u sledećem napadu, posle udarca iz ugla, lopta još jednom dolazi do najboljeg strelca gostiju, a njegov udarac iz voleja iz okreta odlazi zamalo pored gola
Ipak, sve što je do tada propustio nadoknadio je u 19. minutu, posle školske akcije crveno-belih u tri poteza. Posle oduzete lopte na sredini terena, Filip Stojković poslao je divan dugačak pâs ka Slavoljubu Srniću, ovaj je stigao tik uz golaut liniju i poslao po zemlji u peterac – odakle je Boaći lako šalje u mrežu. 
Pokušao je tim Andree Stramačonija odmah da odgovori, ali su gosti svaki put pravovremeno reagovali, nedozovoljavajući rivalu ni da ozbiljnije pripreti, da bi šansu da sve praktično reši posle prvog poluvremena propustio Branko Jovičić pet minuta pre odlaska na odmor. 
Posle još jedne idealne kontre, Kanga je izbacio neumornog zadnjeg veznog samog pred gol gostiju, bivši igrač Amkara iz Perma ušao je u kazneni iskosa s leve strane i lepo gađao dalji igao, ali je lopta otišla zamalo pored stative. 
Nije se Zvezda povukla ni na startu nastavka, štaviše – pošto se oslobodila novog pritiska Sparte povratila je dominaciju na sredini terena, čekajući šansu za drugi gol. 
Ali, osim nekoliko sporadičnih pokušaja s obe strane, pravih uzbuđenja nije bilo sve do ulaska u poslednjih petnaestak minuta igre, kada je sve već bilo gotovo – što je bilo jasno i domaćim navijačima, koji su u velikom broju napustili stadion.
Međutim, bilo je uzbuđenja, gosti su čekali poslednji zvižduk, a domaći krenuli iz sve snage kako bi barem izbegli poraz. Pala je ekipa iz Beograda i na fizičkom planu, pre svega zbog visokog ritma koji je forsirala uz konstantni presing, ali sjajni Milan Borjan nije dozvolio da mu se mreže zatrese. 
Tal Ben Haim pogodio je stativu, pre nego što je golman kanadske reprezentacije vrhunskim refleksom izbacio loptu preko prečke, posle pokušaja Davida Lafate glavom. Isto je ponovio i u još dve situacije, pa je totalno slavlje svih u crveno-belom u glavnom gradu Češke moglo da počne. 
Kako javlja naš Miloš LJubisavljević iz glavnog grada Češke, na ulicama, na i oko stadiona prisutan je bio veliki broj pripadnika policije, kako se eventualno ne bi ponovila situacija iz 2009. godine, kada je Zvezda poslednji put igrala u Pragu. 
Tada je došlo do sukoba sa policijom, da bi se koškanje pretvorilo u opštu tuču u centru grada, a tom priliko uhapšeno je oko 50 navijača našeg tima. 
Crvena zvezda je imala podršku preko 2.000 hiljade svojih navijača, koji su doputovali mahom iz Beograda, ali tu je i značajan broj onih koji su stigli sa raznih krajeva Evrope. Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte kakav haos su napravile Delije u Pragu:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA