Najnovije

OČEKUJU NAPAD? Veliki kontigent ruske vojske raspoređen u centru sirijskog pravoslavlja! (MAPA)

Veliki kontigent ruske vojne policije stigao je danas u gradove Tajbat al Imam i Muhardeh na severu sirijske pokrajine Hame, javili su lokalni izvori.

Rusi u Siriji (Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije)

Rusija je u Muhardehu, gradu sa najvećom hrišćanskom zajednicom u Siriji, uspostavila Centar za kontrolu i nadgledanje, dok je u obližnjem Tajbat al Imamu, koji je ranije ove godine pao u ruke džihadista, raspoređen veliki broj pripadnika ruske vojne policije, izveštavaju lokalni aktivisti.
Dva dana ranije, Rusi su neočekivano povukli vojsku iz Surana, koji je do kontraofanzive Sirijske armije bio veliko uporište džihadista na severu Hame.

Ruska vojska je nedavno u Suranu, bez ikakvog objašnjenja, na nekoliko dana u potpunosti evakuisala civile iz tog grada, dodali su izvori naklonjeni sirijskoj opoziciji, ne krijući zabrinutost zbog nerazumljivih poteza ruske vojske. Na istoku Hame, koji je nedavno u najvećoj meri oslobođen od terorista Islamske države još uvek traju žestoke borbe, a opkoljeni teroristi su rešeni da se bore do poslednjeg. Više o tome pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Reportaža agencije ANNA o čečenskoj vojnoj policiji u Siriji
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA