Najnovije

NOVI PROBLEMI ZA ASADA U DEIR EZ ZORU: Kurdi se probili do Eufrata, opkoljeno 1000 terorista ID (MAPA)

Proameričke Sirijske demokratske snage, pretežno sastavljene od Kurda, zauzele su gradić Al-Huseinijeh na ističnoj obali Eufrata severno od Deir Ez Zora.

Mapa fronta (Foto: Liveumap.com/Pravda)

Sa druge strane reke je Sirijska arapska armija, tako da su ovim snage Islamske države južno od rake u pitpunosti opkoljene i odsečene od ostatka teritorije koju kontrolišu. Pretpostavlja se da je u kotlu opkoljeno oko 1000 boraca Islamske države.

Kurdi će sada verovatno nastaviti napredovanje duž reke u oba pravca, severno i južno od osvojenog gradića. Islamska država je predhodno objavila da je u vazdušnom napadu koalicije koju predvode SAD ubijeno 120 civila, od čeka 100 deca. Oni tvrde da su avioni američke koalicije gađali izbeglički kamp kod Dier Ez Zora. Dolazak Kurda do Eufrata pravi novi problem SAA koja još uvek nije prešla reku. Kurdi će žuriti da napreduju ka jugu kako bii sprečili SAA da pređe Eufrat i oslobodi važna naftna polja koja, po svemu sudeći, Kurdi žele za sebe. Kako je ID uništila čitav vojni konvoj oklopnih vozila pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Borbe SAA sa ID sa zapadne strane Eufrata.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA