Najnovije

RUSI POTVRDILI: Kurdi i teroristi u panici! Sirijske snage prešle Eufrat, a niko ne zna gde! (VIDEO)

Nakon pobeda u okolini Deir Ez Zora, snage sirijskih vlasti uspešno su prešle reku Eufrat i zauzele pozicije na istočnoj obali, rekla je predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova tokom redovnog nedeljnog obraćanja.

Prelazak tenka preko pontonskog mosta (Foto: JuTjub)

Ruska vojska zajedno sa Sirijskom arapskom armijom sada radi na prisiljavanju Islamske države (ID) da napusti grad Deir Ez Zor i uklanjanju eksplozivnih naprava koje su postavili teroristi. Deo obraćanja koji se odnosi na Deir Ez Zor možete da pogledate na 30.16:
Izjava Marije Zaharove prva je zvanična potvrda prelaska sirijskih snaga na istočnu obalu Eufrata, koji, kao misija od izuzetne važnosti, uživa status "strogo poverljivo" i odvija se u potpunom "medijskom mraku".   Do sada su se ovim povodom pojavljivale samo fotografije ruske i sirijske inžinjerije i čamaca koji su se uputili prema nepoznatoj lokaciji na obali Eufrata. Jednu od teorija gde je moguće da se ovaj prelazak dogodio, kao i kako izgleda postavljanje pontonskog mosta pogledajte na snimku: Sedam komandanata terorista, sa 1.000 boraca prebeglo je na Asadovu stranu. Više o tome, pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA