Najnovije

Smenjen zato što je „vređao Vučića” i fotošopom mu stavljao šiptarsku kapu na glavu: Pogledajte šta je napisao (FOTO/VIDEO)

Odbornici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo juče su razrešili dužnosti predsednika lokalnog parlamenta Dejana Šantića koji je javnim istupima vređao predsednika Srbije Aleksandra Vučića, čime je, kako je navedeno, naneo ogromnu štetu ovoj lokalnoj zajednici i gradu Istočno Sarajevo.

Dejan Šantić (Foto: Jutjub)

Obrazlažući inicijativu na početku sednice, šef Kluba odbornika SNSD-a Nataša Kolašinac navela je da je Šantić, posredstvom društvenih mreža, predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazvao najpogrdnijim imenima, napravio foto-montažu na kojoj je Vučić sa albanskom kapicom na glavi, te pokušao omalovažiti pomoć koju je Srbija dodijelila ovoj opštini izjavom „da je zelenim dao duplo veći iznos”. Kolašinac je navela da Šantić više ne uživa njihovo poverenje jer bi njegov dalji ostanak na funkciji koju obavlja, naneo još veću štetu ugledu i razvoju opštine. Šantić, koji je član Srpske radikalne stranke, odbio je da se dnevni red sednice dopuni predlogom Kluba odbornika SNSD-a koji su podržali njihovi koalicioni partneri DNS, Stranka za naš grad, Socijalistička partija i Demokratski pokret za njegovo razrešenje, rekavši da za to po poslovniku, nisu ispunjeni uslovi. Navodeći da je izjavu dao u svoje i u ime Srpske radikalne stranke, a ne u ime opštine, Šantić je prekinuo sednicu „zbog nemogućnosti održavanja reda na sednici”. On je naglasio da ne beži od smene, ali da će pokrenuta inicijativa proći samo kada se sprovedu norme, koje su propisane poslovnikom Skupštine opštine. „Ostavku ću podneti, ako to od mene zatraže organi moje stranke, a ja ne vidim zašto bih to učinio”, rekao je Šantić. Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić rekao je novinarima da se stavovi Šantića koje je izneo u delu javnosti mogu okarakterisati kao stavovi opštinske uprave, dodajući da je najgore to što je Šantić rekao da većina članova SNSD-a misli tako „na šta nije imao pravo”. „Mi se moramo ponašati kao odgovorni političari i odgovorni ljudi. Ne može izvršna vlast i deo koalicije voditi aktivnosti, koje treba da rezultiraju značajnim infrastrukturnim projektom, a funkcioner, koji čini deo te vlasti olako davati izjave, bez obzira što kaže da je izjavu dao kao predstavnik svoje stranke. Za to postoji politička odgovornost”, izjavio je Ćosić. On je ocenio da je Šantić ovim ničim izazvanim gestom naneo štetu aktivnostima koje je vodilo rukovodstvo Republike Srpske, dodajući da odgovorni političari koji vode brigu o svojoj lokalnoj zajednici ne daju takve izjave. Nakon jednoglasne odluke odbornika o razrešenju Šantića, Skupština je nastavila rad bez njegovog prisustva. Cednicom predsedava potpredsednik Skupštine opštine Nataša Bogdanović, koja će tu funkciju obavljati u narednih 60 dana, do izbora novog predsednika parlamenta ove opštine. Šta je selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević odgovorio na pitanje zašto nije hteo da pruži ruku premijeru Ani Brnabić pogledajte OVDE. Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vučić u Istočnom Sarajevu.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA