Najnovije

Manastirska posna torta sa brusnicama

Donosimo vam jednu poslasticu koju možete pripremiti za dane posta, manastirsku tortu sa brusnicama.
Prste da poližeš (Foto: zetwet.com)

Prste da poližeš (Foto: zetwet.com)

Sastojci: - 2 1/4 šolje mekog brašna - 1 1/2 šolja šećera - 1/2 šolje kakaa - 1 kašičica sode bikarbone - pola kašičice praška za pecivo - pola kašičice soli - 150 gr brusnica - 1/2 šolje ulja - 1 1/2 šolje ledene vode - burbon vanila kesica - 200 gr čokolade - 50 gr margarina
Pročitajte još:Posna salata od pasulja na kosovsko metohijski načinPosne pljeskavice i ćevapi
Priprema: Merka su šolje ali one od 250ml velike. Prosejati dve pune i još četvrtinu šolje mekog brašna tip 400. Dodati šolju i po šećera, pola šolje prosejanog kakaa, prosejanu ravnu kašičicu sode bikarbone i pola kašičice praška za pecivo, kesicu Burbon vanile doktor Etker, i pola kašičice soli. Dodati i 100 gr brusnica. Sve to dobro izmešati da se potpuno sjedini taj praškasti deo. U to dodati pola šolje ulja, šolju i po ledene vode i dobro izmešati drvenom varjačom. Obavezno sve praškasto prosejati. Ostaviti 10 minuta na sobnoj temperaturi da ''odmara''. Kalup podmazati margarinom i posuti prezlama. Peći na 180 stepeni oko 40 minuta. Ostaviti 15 minuta u kalupu da se prohladi. Za to vreme na pari otopiti 200 grama čokolade za kuvanje sa 50 grama margarina. Izvrnuti na plato, pa preliti čokoladom. Odozgo ide još 50gr brusnica. Izvor: Blic žena

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA