Najnovije

KLJUČA NA SVE STRANE: Ugrožena bezbednost sirijskih enklava na severoistoku! (VIDEO/MAPA)

Dan održavanja referenduma u Iračkom Kurdistanu obeležili su brojni incidenti vezani za kurdske organizacije na teritoriji Sirije.

Kurdsko slavlje u Kamišliju preraslo u napad na SAA (Foto: printskrin)

Tenzije između kurdsko-američke koalicije i sirijskih snaga u području Deir Ez Zora, prenele su se i na enklave pod kontrolom SAA u gradovima Hasaka i Kamišli, u severoistočnoj sirijskoj pokrajini Hasaka. Poneseni proslavom referenduma u Iračkom Kurdistanu, kurdski ekstremisti "Pešmerge Zapadnog Kurdistana" i snage bezbednosti "Sirijskih demokratskih snaga" (SDS) pokušali su da izazovu sukob sa pripadnicima SAA koji čuvaju ove dve enklave. Ovako su Kurdi proslavljali na ulicama Kamišlija: Vojska se povukla sa isturenih položaja, a Damask je istog trenutka isporučio zahtev čelnicima SDS-a, da se povuku sa zauzetih punktova. Sirijske "Pešmerge" su objavile da su tenzije u Kamišliju izazvane današnjim sukobima u Deir Ez Zoru. Više o tenzijama kod Deir Ez Zora, saznajte OVDE.

Tokom prošle godine došlo je do sukoba između kurdskih i sirijskih snaga u Hasaki, koji su rezultirali sporazumom o razgraničenju dve strane. Tenzije na severoistoku Sirije dodatno podgrevaju tursko-iračke vojne vežbe, koje će se održati na samoj tromeđi Turske, Sirije i Iraka  Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA