Najnovije

RUSKA VOJSKA: S kim i protiv koga ratuju američki specijalci u Siriji?

Na snimcima uporišta ID koje su zauzeli američki specijalci nema tragova sukoba, što iziskuje pitanja sa kim i protiv koga se bore američki specijalci u Siriji.

Marinci u Siriji (Foto: Jutjub)

„Na snimcima nema kratera od eksplozija artiljerijske i avijacione municije. Štaviše, kao što vidite, nema elementarne zaštite, tim pre odbrane“, rekao je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.
On je naglasio da, uzimajući u obzir dvogodišnje borbeno iskustvo ruskih specijalnih snaga u borbama sa teroristima ID, postavlja se pitanje: s kim i protiv koga se američki specijalci bore u Siriji.
Za vreme brifinga zvanični predstavnik ruskog vojnog resora saopštio je da su danas u 12 sati ruski strateški bombarderi izveli napad krstarećim raketama na pozicije militanata u Siriji.
„Strateški bombarderi Tu-95MS izveli su napad krstarećim raketama na objekte međunarodne terorističkih organizacija u Siriji. Poletevši sa aerodroma ’Engels‘ u Rusiji, bombarderi Tu-95 preleteli su teritoriju Irana i Iraka“, dodao je Konašenkov.
Prema rečima generala, posade strateških bombardera su lansirale krstareće rakete H-101 na važne položaje ID i Nusra fronta u Dejr el Zoru i Idlibu.
„Iznenadnim udarima uništeni su komandni centri terorista, rejoni sa velikom koncentracijom militanata i tehnike, kao i skladišta municije“, rekao je on.    
Po njegovim rečima, svi ciljevi su se nalazili na bezbednoj udaljenosti od naseljenih mesta, pozicija američkih specijalaca i militanata Demokratskih snaga Sirije, koje se nalaze u području pod kontrolom ID.  
Pročitajte OVDE kako su teroristi znali za lokaciju gde su granatirali ruskog generala?
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Rusija je odbacila optužbe da je gađala američke trupe u Siriji.

Bonus video

Američke trupe u Siriji.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA