Najnovije

VUČIĆ: Ujedinjeno Kraljevstvo da pokaže više razumevanja za stavove Srbije o KiM

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom Doma lordova Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva sa kojima je razgovarao o regionalnim pitanjima i evropskom putu Srbije.

Vučić (Foto: Jutjub)

Predsednik je zahvalio predstavnicima Doma lordova na interesu za probleme sa kojima se Zapadni Balkan suočava i istakao da je još mnogo važnih pitanja na evropskoj agendi Srbije, saopšteno je iz Kabineta predsednika Republike. 
Vučić je izrazio zadovoljstvo bilateralnim odnosima i naglasio da je Srbija zainteresovana za njihovo dalje unapređenje i jačanje, posebno u oblasti ekonomije i povećanja britanskih investicija u Srbiji.
"Spremni smo za kontinuirano jačanje političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou", rekao je predsednik Vučić i naglasio da očekuje da Ujedinjeno Kraljevstvo pokaže više razumevanja za srpske stavove u vezi sa Kosovom i Metohijom.
On je izrazio zahvalnost što Ujedinjeno Kraljevstvo, uprkos Bregzitu, izražava spremnost da pomogne Srbiji u procesu evropskih integracija.
Predstavnici Doma lordova Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva istakli su da njihova delegacija boravi u Srbiji radi prikupljanja informacija u cilju što bolje formulacije politike Ujedinjenog Kraljevstva prema Zapadnom Balkanu nakon Bregzita i definisanja modaliteta aktivnosti Kraljevstva u pravcu doprinosa stabilnosti regiona.
Aleksandar Vučić izjavio j da je spreman da izađe na TV duel sa pet lidera opozicije odjednom i da će ih sve pobediti. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vučić: Kosovo nije izgubljeno, nema odluke bez Srbije
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA